Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije

Lewis Hamilton na pole positionu za VN Velike Britanije

Lewis Hamilton
Reuters/PIXSELL
04.07.2015.
u 16:36

Borba za najbolju startnu poziciju se i na Silverstoneu vodila između Mercedesovih vozača. Lewis Hamilton je u prvim pokušajima postavio vrijeme od 1:32.248, koje je bilo desetinku brže od kruga koji je odvozio njegov momčadski kolega Nico Rosberg.

Lewis Hamilton će sutrašnju utrku za VN Velike Britanije startati s prvog mjesta, a društvo će mu u prvom startnom redu praviti timski kolega Nico Rosberg koji je bio jednu desetinku sporiji u današnjim kvalifikacijama na Silverstoneu. Treće mjesto je pripalo Williamsovom vozaču Felipeu Massi, piše Gp1.hr.

Q1

Vozači su tijekom sve tri runde današnjih kvalifikacija odlazili preko granica staze u zavoju Copse, a direktor utrka Charlie Whiting se odlučio držati pravilnika pa je svim vozačima koji nisu poštivali pravilo poništio ostvareno vrijeme. To je najvjerojatniji razlog zašto je Roberto Merhi imao zaostatak od čak dvije sekunde u odnosu na svog timskog kolegu Willa Stevensa. Očekivano, oba Manorova vozača su ispala već u Q1, a bitka za prolaz u Q2 se vodila između McLarena i Saubera. Švicarska momčad je bila uspješnija; u drugu kvalifikacijsku rundu je prošao Marcus Ericsson, a ispali su još Felipe Nasr, Fernando Alonso i Jenson Button.

Q2

Mercedesi su dominirali današnjim kvalifikacijama, a siguran prolaz u posljednju rundu kvalifikacija imali su i bolidi Ferrarija i Williamsa. Bitka za ostala mjesta se vodila između vozača Red Bulla, Toro Rossa, Force Indije i Lotusa. Iako je Verstappen ovog vikenda bio malo brži od svog timskog kolege na slobodnim treninzima, u posljednju rundu je ipak prošao Carlos Sainz. Španjolac se tamo pridružio vozačima sestrinske momčadi Red Bulla te Force Indijinom Nici Hulkenbergu. Iz druge kvalifikacijske runde ispali su još Sergio Perez, oba Lotusova vozača i Marcus Ericsson u Sauberu.

Q3

Borba za najbolju startnu poziciju se i na Silverstoneu vodila između Mercedesovih vozača. Lewis Hamilton je u prvim pokušajima postavio vrijeme od 1:32.248, koje je bilo desetinku brže od kruga koji je odvozio njegov momčadski kolega Nico Rosberg. Hamilton i Rosberg u drugim pokušajima nisu uspjeli popraviti svoja vremena pa je Britanac tako došao do pole positiona na svojoj domaćoj stazi. Iako je Valtteri Bottas bio vrlo brz tijekom čitavih kvalifikacija, u posljednjem pokušaju je treće vrijeme ipak odvozio njegov timski kolega Felipe Massa. Brazilac je bio osam desetinki sporiji od najbržeg vremena te manje od desetinke bolji od Bottasa na četvrtom mjestu. Ferrari danas nije uspio parirati Williamsu; Talijani su okupirali treći startni red, a Kimi Raikkonen je bio brži od Sebastiana Vettela. Sedmo vrijeme bilo je Ricciardovo prije nego što mu je ono obrisano zbog odlaska izvan granica staze u Copseu. Australac je tako bio posljednji u trećoj kvalifikacijskoj rundi, a do sedmog mjesta je došao Daniil Kvjat, koji je već četvrti puta u posljednjih pet kvalifikacija bio bolji od svog timskog kolege. Između Red Bullovih vozača su se ugurali Carlos Sainz i Nico Hulkenberg.

>>Force India s novim bolidom cilja na Red Bull

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije