Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Lewis Hamilton na pole positionu u kvalifikacijama za VN Malezije

Lewis Hamilton
Reuters/PIXSELL
28.03.2015.
u 12:47

Sedam stotinki sporiji bio je Sebastian Vettel u Ferrariju dok je do trećeg mjesta došao Nico Rosberg u drugom Mercedesu, piše gp1.hr.

Mercedesov vozač Lewis Hamilton osvojio je pole position u kišnim kvalifikacijama za VN Malezije. Sedam stotinki sporiji bio je Sebastian Vettel u Ferrariju dok je do trećeg mjesta došao Nico Rosberg u drugom Mercedesu, piše gp1.hr.

Q1

Prije početka kvalifikacija ostali smo bez Willa Stevensa zbog problema sa sustavom za dovod goriva koji se na Manorovom bolidu pojavio još za vrijeme trećeg slobodnog treninga. U prvoj kvalifikacijskoj rundi očekivano je ispao i njegov timski kolega Roberto Merhi. Mladi Španjolac nije postavio vrijeme unutar 107% pa će njegova momčad od sudaca utrke tražiti dozvolu kako bi se sutra pojavila na stazi prvi puta ove godine. Jenson Button bio je brži od Fernanda Alonsa, ali oba vozača nisu uspjela proći u Q2. Felipe Nasr u Sauberu bio je brži od McLarenovih vozača, ali osvajač petog mjesta s VN Australije ipak nije uspio proći u nastavak kvalifikacija.

Q2

I prije početka druge kvalifikacijske runde bilo je jasno da će staza uskoro biti potopljena. Svi vozači su odmah po zelenom svjetlu izašli na stazu, a kolonu je predvodio Sebastian Vettel u Ferrariju. Po završetku prvog mjerenog kruga počela je padati kiša pa su ta vremena ostala do kraja druge runde. Najbrži u Q2 bio je Mercedesov Nico Rosberg s dvije i pol desetinke prednosti nad Vettelom. Nijemčev timski kolega Kimi Raikkonen nije imao dobar krug te je završio na 11. mjestu, a u drugoj kvalifikacijskoj rundi ispali su još i Pastor Maldonado, Nico Hulkenberg, Sergio Perez i Carlos Sainz.

Q3

Kontrola utrke je zbog obilnih količina vode na stazi dva puta odgađala start treće kvalifikacijske runde za 15 minuta pa su se vozači na stazu vratili tek u 18:15, odnosno u 11:15 po hrvatskom vremenu. Dva Williamsa su izašla na kišnim gumama te su formirala kolonu na kraju pit lanea. Istu je taktiku upotrijebio i Ericsson dok su oba Red Bulla i Sebastian Vettel izašli na intermedijima. Vozači koji su izašli na wet gumama su ubrzo prešli na drugu opciju jer se ona pokazala bržom, a Williamsovi Bottas i Massa su to učinili dva puta. Lewis Hamilton je na kraju krug odvozio za 1:49.834 te je tako postavio najbrže vrijeme kvalifikacija. Sedam i pol stotinki sporiji bio je Sebastian Vettel u Ferrariju koji je uspio razdvojiti Mercedesove vozače. Nico Rosberg bio je pola sekunde sporiji od svog timskog kolege, a dobar rezultat za Red Bull su ostvarili Daniel Ricciardo i Daniil Kvjat na četvrtom i petom mjestu. Max Verstappen odličnom je vožnjom došao do šestog mjesta u svom Toro Rossu, a krug najbrže desetorice zatvaraju Felipe Massa, Romain Grosjean, Valtteri Bottas i Marcus Ericsson u Sauberu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije