Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Lauda: Barem polovica vozača želi uskočiti na Rosbergovo mjesto

Niki Lauda
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
04.12.2016.
u 16:31

U početku nisam vjerovao, mislio sam da se Nico šali. No odmah je potvrdio da misli ozbiljno. Otkrio nam je da se povlači nekoliko sati prije nego što je priopćio javnosti. Obavijestio nas je telefonom. Teško sam primio tu vijest, nisam očekivao da će otići. Ma, nitko u Mercedesu nije mislio da se to može dogoditi - rekao je počasni Mercedesov predsjednik Niki Lauda

Novi svjetski prvak u formuli 1 Nico Rosberg šokirao je svijet odlukom da prekida karijeru. Mercedesova momčad tako je ostala bez vozača i sada svi s nestrpljenjem očekuju tko će biti novi kolega Lewisa Hamiltona.

- U početku nisam vjerovao, mislio sam da se Nico šali. No odmah je potvrdio da misli ozbiljno. Otkrio nam je da se povlači nekoliko sati prije nego što je priopćio javnosti. Obavijestio nas je telefonom. Teško sam primio tu vijest, nisam očekivao da će otići. Ma, nitko u Mercedesu nije mislio da se to može dogoditi - rekao je počasni Mercedesov predsjednik Niki Lauda za Gazzettu dello Sport i dodao:

- Kada sam osvojio prvi naslov, odmah sam razmišljao kako osvojiti sljedeću titulu. Međutim, to nije slučaj s Nicom. Rosbergova odluka nas je ostavila dezorijentirane i nespremne, a svi koji su mu pomogli osvojiti naslov osjećaju se vrlo loše.

Činjenica da većina vrhunskih vozača imaju ugovore s drugim momčadima znatno otežava pronalazak Rosbergovog nasljednika. Dovođenje mladog vozača bio bi vrlo riskantan potez za Mercedes.

- Ostali smo bez prvaka, najboljeg vozača ove sezone. Teško ćemo naći zamjenu, jer ostali dobri vozači imaju ugovore. Rizik je dovesti mladog vozača, jer ne znamo može li biti snažan i nadjačati pritisak. Barem polovica vozača želi uskočiti na Rosbergovo mjesto. U Mercedesu već razmatraju neke ponude - rekao je Lauda.

Komentara 2

TH
than
02:20 18.12.2016.

Vrlo jednostavno, rijesite se i Hamiltona. On nije timski igrac, pa neka pravi probleme u drugim ekipama....

KA
kažemja
22:23 04.12.2016.

Mislim da će Lujo tu odigrati ključnu ulogu , tako da ne vjerujem da će Mercedes dovesti nekog tko bi bio konkurencija Hamiltonu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije