Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOČI

Hamilton će startati prvi na VN Rusije, Bianchi i dalje kritično

hamilton
Foto: Reuters/PIXSELL
11.10.2014.
u 15:30

Britanac će startati ispred momčadskog kolege Nice Rosberga, dok će u drugom redu biti Valtteri Bottas i Jenson Button

Lewis Hamilton u posljednjim sekundama treće runde kvalifikacija odvozio je najbrži krug iste, postavio vrijeme koje nitko nije uspio spustiti te će sutra startati prvi, ispred momčadskog kolege Nice Rosberga, dok će u drugom redu biti Valtteri Bottas i Jenson Button, piše GP1.

Q1

Prva kvalifikacijska runda krenula je u 15 sati po lokalnom vremenu, a vozači su već u prvoj minuti izlazili van na stazu. Zbog vrlo velike razlike u brzini među gumama, koja je na trećem treningu iznosila oko 1.9 sekundi, čak su i Mercedesovi vozači vozili svoje krugove u prvoj rundi na mekšim gumama. Za razliku od ostalih, koji su odmah vozili na mekšima, McLarenovi vozači su prvo odvozili nekoliko brzih krugova na tvrđima, a zatim su se prebacili na mekše. Red Bullov manjak brzine, koji je kasnije Sebastiana Vettela koštao prolaska u Q3, bio je očit već u prvoj kvalifikacijskoj rundi, s obzirom da su Vettel i Ricciardo u svojim krugovima bili sekundu i pol, odnosno preko dvije sekunde sporiji od Hamiltonovog najbržeg kruga. U prvoj rundi sreće nije imao Felipe Massa, koji je imao problem s pritiskom goriva u motoru te mu je nedostajalo brzine na pravcu i na izlasku iz zavoja. Ispao je kao osamnaesti, četiri desetinke sekunde sporiji od Marcusa Ericssona i pola sekunde sporiji od šesnaestoplasiranog Romaina Grosjeana. Osim Masse i Ericssona, ispali su još Kobayashi, Maldonado te Chilton u jedinoj Marussiji.

Q2

Prvi je brzi krug u drugoj rundi postavio Sergio Perez. Minutu kasnije Jenson Button je spustio najbrže vrijeme ispod 1:40, a malo kasnije je Nico Rosberg odvozio ispod 1:39, a Magnussen je bio minimalno sporiji od njega. S druge strane, mučio se Kimi Raikkonen, koji je u svojem prvom krugu bio tek jedanaesti. Tek minutu i pol nakon što je Rosberg postavio svoje vrijeme, na prvo mjesto je zasjeo Valtteri Bottas, odvozivši minimalno brži krug, a odmah nakon njega Hamilton je odvozio šest desetinki sekunde brži krug od Bottasa, krug koji je ostao najbrži krug cijelih kvalifikacija, s obzirom da je treća runda bila nešto sporija.

Šest minuta prije kraja kvalifikacija na pozicijama od jedanaeste do šesnaeste bili su Raikkonen, Vettel, Grosjean, oba Saubera i Alonso, a samo pola sekunde dijelilo je sedmo od jedanaestog mjesta. Prvi je iz knockout zone izašao Alonso, probivši se na sedmo mjesto, a odmah iza njega Raikkonen se probio na osmo. I dok se Daniel Ricciardo probio u treću kvalifikacijsku rundu, to nije pošlo za rukom Vettelu, koji je završio jedanaesti te ispao iz kvalifikacija. Također su ispali Grosjean te obje Force Indije i oba Saubera.

Q3

Prvi mjerodavan brzi krug odvozio je Daniel Ricciardo, no Hamilton je minutu kasnije bio malo brži, a Rosberg je zatim bio još brži, i to sekundu brži od Hamiltona. Nakon kruga za hlađenje guma Hamilton je odvozio najbrži krug te ponovno zasjeo na prvo mjesto, a Rosberg je zbog pregrijavanja stražnjih guma završio na drugom mjestu. Minutu prije isteka vremena Ricciardo je preko radija rekao da su mu stražnje gume gotove te otišao u boks i završio svoje kvalifikacije. U posljednjim sekundama Hamilton je dovršio krug kojeg nitko nije srušio. Rosberg je bio dvije desetinke sporiji, a Bottas, koji je u prva dva sektora bio brži od Hamiltona, je pogriješio u posljednjem zavoju i ostao treći. Na četvrto mjesto došao je Jenson Button, a iza njega su došli Daniil Kvjat, Kevin Magnussen, Daniel Ricciardo, Fernando Alonso, Kimi Raikkonen i Jean-Eric Vergne.

Debi VN Rusije u Sočiju u sjeni je teške prošlotjedne nesreće Julesa Bianchija. Marussia je iz poštovanja prema svome vozaču odlučila nastupiti sa samo jednim bolidom, prvi puta nakon Williamsa i pogibije Ayrtona Senne.

Poredak:

1. Lewis Hamilton    Mercedes             1:38.513

2. Nico Rosberg      Mercedes               +0.200

3. Valtteri Bottas   Williams-Mercedes      +0.407

4. Jenson Button     McLaren-Mercedes       +0.608

5. Daniil Kvjat      Toro Rosso-Renault     +0.764

6. Kevin Magnussen   McLaren-Mercedes       +1.116

7. Daniel Ricciardo  Red Bull-Renault       +1.122

8. Fernando Alonso   Ferrari                +1.196

9. Kimi Raikkonen    Ferrari                +1.258

10. Jean-Eric Vergne  Toro Rosso-Renault     +1.507

>>Bianchi i četvrtu noć proveo na intenzivnoj njezi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije