Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Hamilton pobijedio u Silverstoneu i došao na bod do Rosberga

Lewis Hamilton
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
10.07.2016.
u 15:58

Aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton već je tri godine u nizu najbrži na stazi u Silverstoneu, a četiri ukupno. Drugo mjesto osvojio je Max Verstappen, a treći je bio Nico Rosberg nakon što je dobio dodatnih deset sekundi na ukupno vrijeme, zbog nedozvoljene komunikacije s boksom

Lewis Hamilton pobjednik je desete utrke sezone u formuli 1 za VN Velike Britanije. Britanskom pilotu to je 47. pobjeda u karijeri, a četvrta ove sezone. Smanjio je zaostatak za vodećim Rosbergom na samo bod.

Aktualni svjetski prvak već je tri godine u nizu najbrži na stazi u Silverstoneu, a četiri ukupno. Mercedesu je donio 41. pobjedu u zadnjih 48 utrka. Drugo mjesto osvojio je Max Verstappen, vozač Red Bulla, a treći je bio Nico Rosberg u Mercedesu, nakon što ga je vodstvo utrke kaznilo s dodatnih deset sekundi na ukupno vrijeme, zbog nedozvoljene komunikacije s boksom.

Rosbergu je vodstvo njegove momčadi sugeriralo pred kraj utrke da ne koristi sedmi stupanj prijenosa, jer je imao problema s mjenjačkom kutijom, a ocijenjeno je kako je takva komunikacija izašla iz dopuštenih okvira.

Nijemac je nakon dodanih deset sekundi pao s drugog na treće mjesto te sada ima samo jedan bod više u ukupnom zbroju od svog momčadskog kolege Lewisa Hamiltona.

Kiša je prestala padati neposredno prije utrke, a kako je na stazi bilo previše vode sigurnosni automobil je sve do petog kruga predvodio kolonu. A kada je utrka krenula Lewis Hamilton, koji je 55. put u karijeri imao najbolje vrijeme u kvalifikacijama, odjurio je naprijed.

U 16. krugu trećeplasirani Verstappen je iskoristio Rosbergovu pogrešku i fantastično prošao Mercedesov bolid. U 39. krugu Nijemac mu je vratio.

Nekoliko krugova prije kraja utrke Rosberg je imao problema s mjenjačem, ali je uspio zadržati drugo mjesto.

Sljedeća utrka Svjetskog prvenstva formule 1 vozi se 24. srpnja na stazi Hungaroring za Veliku nagradu Mađarske.

Poredak za VN Velike Britanije: 1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:34:55.831, 2. Max Verstappen (Red Bull) +8.250, 3. Nico Rosberg (Mercedes) +16.911, 4. Daniel Ricciardo (Red Bull) +26.211, 5. Kimi Räikkönen (Ferrari) +69.743, 6. Sergio Perez (Force India) +76.941, ...

Poredak vozača: 1. Nico Rosberg (Mercedes) 168, 2. Lewis Hamilton (Mercedes) 167, 3. Kimi Räikkönen (Ferrari) 106, 4. Daniel Ricciardo (Red Bull) 100, 5. Sebastian Vettel (Ferrari) 98, 6. Max Verstappen (Red Bull) 90...

Poredak konstruktora: 1. Mercedes 335, 2. Ferrari 204, 3. Red Bull 198, 4. Williams 92, 5. Force India 73, 6. Toro Rosso 41...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije