Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Rusije

Hamilton pobijedio na najbolje osiguranoj utrci u povijesti automobilizma

Soči, VN Rusije
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
12.10.2014.
u 16:48

Uzgred rečeno, prema podacima iz Rusije, Vladimiru Putinu kamere nisu smjele ni blizu, a uz osiguranje, na njega je pazilo preko 500 kozačkih ratnika

Karavana Dukea Ellingtona, kao i ona Bernieja Ecclestonea, standardi su već desetljećima diljem planete, samo što prva zabavlja nepredvidljivim improvizacijama jazz glazbenika, a ova Ecclestoneova je, već godinama, predvidljiva. 

U Sočiju, kod Vladimira Putina, pobjednik VN Rusije mogao se znati danima unaprijed, a on je, očekivano bio - Lewis Hamilton. U to da se utrka održala, odnosno da je F1-karavana nastavila svoj put, bez obzira što se za život bori mladi F1 vozač Jules Bianchi nakon što je na prošloj utrci stradao na kiši VN Japana, nećemo ni ulaziti...

- Trudim se, najviše što mogu, o njegovoj nesreći uopće ne razmišljati - kazao je vodeći vozač prvenstva, i pobjednik iz Rusije, Lewis Hamilton te dodao:

- Svima nam je bilo teško sjesti u automobil, možda najteže ikad u karijeri. Ali, moramo nastaviti stiskati gas i natjecati se dalje... Ljudi možda misle da smo mi skupina preplaćenih klinaca koji se zabavljaju, ali ne postoji sekunda u kojoj ne razmišljam koliko je sve ovo opasno što radimo - kazao je Hamilton.

O kakvoj se dominaciji Mercedesa radi, lako je zaključiti po tome što je Nico Rosberg iz prvog reda pao na 20. mjesto, pa se opet popeo na podij. Bio je drugi... Zanimljivo, cijelu je utrku odvozio na istom setu guma. Dvojac je ove godine bio čak devet puta na prve dvije pozicije, pa su u nedjelju i teoretski osvojili konstruktorski naslov. Prvi je to Mercedesu otkako su u F1, a sada su 15. momčad kojoj je to uspjelo. Ferrari je, dakako, rekorder sa 16 titula. 

Uzgred rečeno, prema podacima iz Rusije, Vladimiru Putinu kamere nisu smjele ni blizu, a uz osiguranje, na njega je pazilo preko 500 kozačkih ratnika. Dapače, bila je to najbolje osigurana utrka u povijesti automobilizma.

Komentara 4

IV
ivos
22:43 12.10.2014.

Dovraga kakav je ovo tekst? Novinarčiću nemaš pojma

DR
drdrazen
04:49 13.10.2014.

bravo, obrisali ste moj prvi komentar. reci cu jos jednom " Srdjane nemas pojma o cemu pises ". stalno sam citao Vecernji ali ovo je zadnji put .

DI
dinamojavolim1
09:39 13.10.2014.

o cemu ovaj pise...katastrofa jos jedan dokaz da novinarstvo umire

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije