Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN SINGAPURA

Hamilton iskoristio peh Rosberga i preuzeo vodstvo

VN Singapur
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/6
21.09.2014.
u 16:16

Uoči utrke mercedesovi mehaničari pokušali su osposobiti elektroniku na Rosbergovu upravljaču, ali u tome nisu uspjeli.

Lewis Hamilton je iskoristio peh svog klupskog kolege Nica Rosberga i trijumfom na VN Singapura preuzeo vodstvo u ukupnom poretku vozača u formule 1. Britanski pilot je bio najbrži na u 14. utrci prvenstva i bez većih poteškoća izborio petu pobjedu ove sezone, 29 u karijeri nakon puna dva sata utrke.

Do druge pobjede zaredom Hamilton je došao ponajviše zahvaljujući zatajenju Rosbergova bolida. Uoči utrke mercedesovi mehaničari pokušali su osposobiti elektroniku na njegovom upravljaču, ali u tome nisu uspjeli. Nijemac nije uspio pokrenuti bolid u krugu zagrijavanja te je morao startati iz boksa. U 14. krugu Rosberg je ušao u boks promijeniti gume, a kako je zaustavio bolid tako je i ostao. To je za njega bio kraj utrke.

– Kada upravljač ne radi, onda ni bolid nije uporabljiv. Moramo dotaknuti dno, pa da budemo svjesni da nešto nije u redu. Pouzdan bolid je preduvjet za uspjeh – kazao je Nico Rosberg.

Red Bullov dvojac Sebastian Vettel i Daniel Ricciardo završili su na drugom,odnosno na trećem mjestu.

Rezultat: 1. Hamilton 2. Vettel 3. Ricciardo 4. Alonso 5. Massa 6. Vergne 7. Perez 8. Raikkonen 9. Hulkenberg 10. Magnussen 11. Bottas 12. Maldonado 13. Grosjean 14. Kvyat 15. Ericsson 16. Bianchi 17. Chilton.

Ukupni poredak: Hamilton 241, Rosberg 238, Ricciardo 181...

>> Hamilton pobjegao Rosbergu za sedam tisućinki!

Komentara 1

ZC
zcvitko9
18:53 21.09.2014.

nije peta. nego sedma pobjeda ove sezone

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije