Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trebao bi spasiti formulu 1

Hamilton: Beckhami, adio, prestići ću vas

Mercedes Formula One driver Lewis Hamilton of Britain gestures at fans after the group photo at the Abu Dhabi F1 Grand Prix at the Yas Marina circuit in Abu Dhabi November 23, 2014.  REUTERS/Hamad I Mohammed (UNITED ARAB EMIRATES - Tags: SPORT MOTORSPORT
26.11.2014.
u 14:29

Do druge titule stigao je pomevši konkurente poput sprintera Usaina Bolta

Dijamantne naušnice u oba uha, tetovaže i zlatni lanac debeo dva prsta koji visi od vrata do pupka te nezaobilazne crne naočale... To je slika novog prvaka formule 1, dečka koji bi posrnulom cirkusu trebao vratiti staru slavu. Šef Bernie Ecclestone vuče se po sudnicama, ekonomska kriza udara pa momčadi odustaju od natjecanja, negativnost privlače u Bahreinu, vozači poput Julesa Bianchija stradavaju zbog neregularnih uvjeta... Može li prvak Lewis Hamilton spasiti stvar?

Bolje on nego Rosberg

– Njega ili volite ili ne. On je za sport bolji prvak nego da je titulu uzeo Nico Rosberg. Hamilton je brend koji će se lakše prodavati u svijetu. Za F1, koji prolazi turbulentno razdoblje, on je najbolji izbor – smatra bivši vozač David Coulthard, a Sir Jackie Stewart dodaje:

– Britaniji takav baš treba!

Titulom će postati i najbogatiji sportaš s Otoka, novi mu je trijumf donio ugovor vrijedan 126 milijuna eura od plaća u idućih pet godina s Mercedesom. Već ima 86 milijuna, a ako se oženi pjevačicom Nicole Scherzinger, Hamiltonovi bi mogli preskočiti čak i rekordere Beckhamove, koji teže 265 milijuna. Bit će za originale Andyja Warhola, koje voli...

– Radim. Ne idem po restoranima ni po zabavama, već se trudim biti najbolji.

Nema karizmu Jamesa Hunta ni uglađenost Damona Hilla, ali dominantniji (11 pobjeda od 19 utrka) bili su tek Michael Schumacher i Sebastian Vettel. Usto, ima hrabrosti. Već kao 10-godišnji klinac za nekom je večerom došao do šefa McLarena Rona Dennisa i zatražio "posao". Došao je do toga da cijela sezona izgleda isto – jedan tip, on, osvaja baš sve. Što će biti dogodine?

Slijedi li nam monodrama?

Vettel stiže u Ferrari kod Räikkönena, koji se tamo izgubio, a iz Maranella odlazi Fernando Alonso u McLaren. To znači da Jenson Button dobiva "košaricu". Dolaze novi klinci, a Max Verstappen (17) postat će najmlađi ikad.

– Obranit ću tu titulu, dominirat ću i dalje – kaže Hamilton. U povijesti, onaj koji bi pronašao dobitni recept, taj bi često i ostajao na tronu, od Ascarija, Fangija, Prosta, Senne, Schumachera, Häkkinena, Vettela... No, je li on spas za F1? Trebat će Lewis pravog konkurenta, a dečki se upravo zato slažu po bolidima. U suprotnom, gledat ćemo sljedećih sezona – monodramu.

Komentara 2

NO
nojemalo
15:47 26.11.2014.

i ćorava kokoš pogodi zrno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije