Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJEMAC DOMINIRA

Nico Rosberg pobijedio i u Kini, čini se nezaustavljiv!

Nico Rosberg
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
17.04.2016.
u 10:28

Vodeći čovjek prvenstva je došao do treće pobjede u nizu i tako još više povećao svoju prednost u vozačkom poretku. Nijemac je ciljem prošao s gotovo 40 sekundi prednosti nad Sebastianom Vettelom u Ferrariju.

Mercedesov vozač Nico Rosberg pobjednik je VN Kine na Shanghai International Circuitu!

Vodeći čovjek prvenstva je došao do treće pobjede u nizu i tako još više povećao svoju prednost u vozačkom poretku. Nijemac je ciljem prošao s gotovo 40 sekundi prednosti nad Sebastianom Vettelom u Ferrariju.

Posljednja stepenica pobjedničkog postolja je pripala Red Bullovom vozaču Daniilu Kvjatu.

Dok je Rosberg imao laganu utrku ispred sebe, nešto niže smo gledali mnoštvo borbi za mjesta koja nose bodove. Daniel Ricciardo je za zadnji stint uzeo mekane gume te je uz par odličnih pretjecanja, među kojima i ono nad Mercedesovim Lewisom Hamiltonom, pred kraj utrke došao do vrlo dobrog četvrtog mjesta koje je uspio zadržati do kraja. Kimi Raikkonen je u zadnjem posjetu boksu također odabrao soft te je uspio bitnije napredovati i prestići aktualnog svjetskog prvaka. Finac je utrku završio na petom mjestu, ispred Felipea Masse i Lewisa Hamiltona. Osmo i deveto mjesto pripadaju Maxu Verstappenu i Carlosu Sainzu, dok je posljednji bod pripao Valtteriju Bottasu.

Alonso i Button su utrku završili po jedno mjesto niže od onog na kojem su startali jer McLaren Honda nije imala potrebnu brzinu za ulazak među prvih 10. Haas F1 Team nije iznenadio i treći puta u nizu; Romain Grosjean je imao problem s bolidom pred kraj utrke koju je završio na 19. mjestu, a njegov timski kolega Esteban Gutierrez je danas konačno imao bolji nastup te je ciljem prošao kao 14. Nici Hulkenbergu pripada 15. mjesto i kazna od pet sekundi zbog nepotrebno spore vožnje u pit laneu za vrijeme prvih ulazaka u boks. Force India nije zabilježila rezultat vrijedan pažnje jer je Sergio Perez završio na 11. mjestu, izvan kruga osvajača bodova pa se čini da bi ovo mogla biti nešto teža godina za indijsku momčad, čiji se osnivač Vijay Mallya nalazi u velikim problemima sa zakonom u svojoj zemlji.

Renaultu pripadaju 17. mjesto Kevina Magnussena i posljednje, 22. mjesto Jolyona Palmera. Treća utrke sezone je samo potvrdila da će ova, tranzicijska godina za francusku momčad biti itekako teška.

Ništa bolje nije ni u financijski problemima pogođenom Sauberu, Marcus Ericsson je ciljem prošao kao 16., a Felipe Nasr kao 20.

Sljedeća utrka se vozi za dva tjedna u Rusiji.

>> Cijeli poredak pogledajte na GP1.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije