Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDIO TODT

FIA osnovala povjerenstvo za istraživanje Bianchijeve nesreće

Jules Bianchi
James Moy/Press Association/PIXSELL
21.10.2014.
u 12:49

- Grupa će provesti potpuni pregled nesreće kako bi bolje razumjeli što se dogodilo te će predložiti nove mjere kako bi povećali sigurnost na stazama. S radom ćemo započeti ovog tjedna - rekao je Jean Todt.

FIA je osnovala povjerenstvo od 10 osoba, uključujući Stefana Domenicalija i Rossa Brawna, koje će istraživati nesreću Julesa Bianchija na Suzuki. Marussijin vozač i dalje je kritično ali stabilno te se u Japanu oporavlja od difuzne aksonske ozljede mozga.

Predsjednik FIA-e Jean Todt obećao je da će se učiniti sve kako bi se saznalo mnoštvo informacija o samoj nesreći te da je sigurnost na stazama prioritet. Povjerenstvo za nesreće preuzet će istragu a u FIA-inoj izjavi stoji:

- Grupa će provesti potpuni pregled nesreće kako bi bolje razumjeli što se dogodilo te će predložiti nove mjere kako bi povećali sigurnost na stazama. S radom ćemo započeti ovog tjedna, a cjelovit prikaz zaključaka bit će objavljen na sljedećem sastanku Svjetskog Vijeća motosporta 3. prosinca u Dohi (Katar).

Komisiju će voditi Peter Wright, predsjednik FIA-inog Povjerenstva za sigurnost i član FIA-e od 1995., a u grupi će biti i novi predsjednik GPDA, Alex Wurz.

>> Montezemolo: Bianchi je trebao biti budućnost Ferrarija

>> Više pročitajte na GP1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije