Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA NAGRADA KINE

Dvostruko slavlje Mercedesa: Treća uzastopna pobjeda za Hamiltona

Lewis Hamilton
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/4
20.04.2014.
u 10:42

U ukupnom poretku vodi Nico Rosberg sa 79 bodova, dok je njegov momčadski kolega Lewis Hamilton drugi sa 75 bodova. Fernando Alonso je treći sa 41 bodom.

Lewis Hamilton stigao je do treće uzastopne pobjede ove sezone u formuli 1. Britanac je ovog puta najbrži bio na Velikoj nagradi Kine koja se vozila na stazi u Šangaju.

Pobjeda Hamiltona nijednog trenutka nije dolazila u pitanje jer je vodio od prvog do zadnjeg kruga.

- Ovo je nevjerojatan osjećaj, ostvario sam treću uzastopnu pobjedu. Ovaj rezultat pokazuje kako momčad radi sjajan posao i samo treba nastaviti u ovakvom ritmu. Sigurno će biti teško u sljedećim utrkama, jer će svi željeti biti brži od nas. Mislim da smo imali dobru taktiku, sve je išlo onako kako smo željeli. Prezadovoljan sam - rekao je Hamilton.

Drugi je završio njegov momčadski kolega Nico Rosberg, za kojeg nije najbolje počela utrka, jer je nakon starta pao na sedmo mjesto. Ipak, vrlo brzo se probio na peto mjesto, a kroz prvi boks je prestigao Daniela Ricciarda i bio četvrti. Do drugog mjesta se stigao tako što je na stazi u izravnim dvobojima prvo prestigao Sebastiana Vettela, a potom i Fernanda Alonsa.

Alonso (Ferrari) pridružio se dvojcu iz Mercedesa na pobjedničkom postolju, a iza njega su ostala dva Red Bulla, Ricciardo i Vettel.

Aktualnog svjetskog prvaka Vettela može se smatrati najvećim gubitnikom utrke, jer se na startu probio na drugo mjesto, međutim na kraju se morao zadovoljiti tek petim mjestom.

Bodove su danas još osvajali Hülkenberg (Force India), Bottas (Williams), Raikkonen (Ferrari), Perez (Force India) i Kvyat (Toro Rosso).

Foto: Reuters (Ilustracija)

U ukupnom poretku vodi Nico Rosberg sa 79 bodova, dok je njegov momčadski kolega Lewis Hamilton drugi sa 75 bodova. Fernando Alonso je treći sa 41 bodom.

Sljedeća utrka sezone je Velika nagrada Španjolske, koja se 11. svibnja vozi na stazi Catalunya.

VN Kine, rezultati:

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:36:52.810
2. Nico Rosberg (Mercedes) +18.686
3. Fernando Alonso (Ferrari) +25.765
4. Daniel Ricciardo (Red Bull) +26.978
5. Sebastian Vettel (Red Bull) +51.012
6. Nico Hülkenberg (Force India) +57.581
7. Valtteri Bottas (Williams) +58.145
8. Kimi Räikkönen (Ferrari) +1:23.990
9. Sergio Perez (Force India) +1:26.489
10. Daniil Kvjat (Toro Rosso) + jedan drug

Poredak vozača:

1. Nico Rosberg (Mercedes) 79
2. Lewis Hamilton (Mercedes) 75
3. Fernando Alonso (Ferrari) 41
4. Nico Hülkenberg (Force India) 36
5. Sebastian Vettel (Red Bull) 33

Poredak konstruktora:

1. Mercedes 154
2. Red Bull 57
3. Force India 54

>> Hamiltonu treći pole position: Zadovoljstvo je biti najbrži po kiši

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije