Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Lewis Hamilton slavio u Kini, momčadski kolega Rosberg je drugi

Lewis Hamilton, VN Kine u formuli 1
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
12.04.2015.
u 10:29

Drugi je bio njegov timski kolega Nico Rosberg, a na najnižoj stepenici pobjedničkog postolja stajao je Ferarijev vozač Sebastian Vettel.

Aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton pobjednik je VN Kine vožene na Shanghai International Circuitu. Drugi je bio njegov timski kolega Nico Rosberg, a na najnižoj stepenici pobjedničkog postolja stajao je Ferarijev vozač Sebastian Vettel.

Daniel Ricciardo je loše startao te ga je prošlo nekoliko vozača, dok je Kimi Raikkonen napravio najbolji posao pa se nakon par zavoja našao ispred oba Williamsova bolida. Felipe Massa je na kraju ipak uspio zadržati peto mjesto, a poredak prvih šest vozača se nije mijenjao do kraja utrke, koje je završena pod sigurnosnim automobilom nakon zaustavljanja Maxa Verstappena na startno-ciljnoj ravnini tri kruga prije kraja. Do sedmog mjesta i prvih bodova za Lotus došao je Romain Grosjean, a njegov timski kolega Pastor Maldonado je odustao pred sam kraj utrke nakon serije manjih incidenata na stazi. Osmi je bio Felipe Nasr, a bodove su još osvojili Daniel Ricciardo i Marcus Ericsson.

U 14. krugu prvi puta je u boks ušao Sebastian Vettel s trećeg mjesta, a nakon zaustavljanja od 2.3 sekunde, na stazu se vraća na mekanim gumama. Razlika između Mercedesovih vozača u tim trenucima nije bila velika, a na promjenu guma zatim odlazi i Lewis Hamilton čiji se W06 na stazu vraća također na opcijskim gumama. Po novi set istih guma odlazi i Nico Rosberg, ali poredak se nije mijenjao. Williamsi nisu imali brzinu potrebnu kako bi se borili s Ferrarijima, a Massa i Bottas su se nakon prvih ulazaka u boksove na stazu vratili na medium gumama.

Isti scenarij gledali smo i nakon drugih ulazaka u boks, ali situacija se nije promijenila. Kimi je otišao zadnji u boks po novi set srednje tvrdih gumama te se u pred kraj utrke uspio približiti timskog kolegi, ali nedovoljno za ozbiljniji napad. Mercedesi su u tim trenucima napravili veliku prednost pa je pitanje pobjednika bilo riješeno. Lewis je izgradio solidnu prednost u odnosu na Rosberga, a zaostatke je pred kraj utrke poništio sigurnosni automobil, koji se u zadnjem krugu povukao u pit lane.

Zbog problema s mjenjačem rano je odustao Nico Hulkenberg, a ubrzo i Daniil Kvjat nakon plamena na stražnjem kraju njegovog RB11. Pastor Maldonado je odustao iz utrke; prvo je napravio pogrešku na ulazu u pit lane, zatim se izvrtio na stazi, a pred kraj utrke imao je kontakt s Jensonom Buttonom koji je najbolje iskoristio Fernando Alonso. Suci će ovaj incident razmotriti nakon utrke, ali Venecuelanac ovoga puta ne bi trebao biti kriv.

Carlos Sainz je sredinom utrke imao problem s mjenjačem, ali je na kraju ipak došao cilja i to na 14. mjestu, iza McLarenovih vozača. Do cilja su konačno došla i oba Manorova bolida.

Vodeći u poretku vozača, Lewis Hamilton, obavio je odličan posao ovog vikenda u Kini. Bio je najbrži na sva tri slobodna treninga, zatim i u kvalifikacijama, a odličan posao zaključio je današnjom pobjedom i povećanjem prednosti u vozačkom poretku u odnosu na prvog pratitelja Sebastiana Vettela.

Rezultati:

1. Lewis Hamilton    Mercedes      1h39m42.008s
2. Nico Rosberg            Mercedes      0.714s
3. Sebastian Vettel    Ferrari              2.988s
4. Kimi Raikkonen    Ferrari              3.835s
5. Felipe Massa          Williams/Mercedes   8.544s
6. Valtteri Botta     Williams/Mercedes      9.885s
7. Romain Grosjean    Lotus/Mercedes      19.008s
8. Felipe Nasr            Sauber/Ferrari      22.625s
9. Daniel Ricciardo    Red Bull/Renault  32.117s
10. Marcus Ericsson    Sauber/Ferrari      1 krug
11. Sergio Perez     Force India/Mercedes 1 krug
12. Fernando Alonso    McLaren/Honda      1 krug
13. Jenson Button    McLaren/Honda      1 krug
14. Carlos Sainz    Toro Rosso/Renault    1 krug
15. Will Stevens    Manor/Ferrari      2 kruga
16. Roberto Merhi    Manor/Ferrari      2 kruga
17. Max Verstappen     Toro Rosso/Renault 4 kruga
-   Pastor Maldonado    Lotus/Mercedes      Odustao
-   Daniil Kvjat    Red Bull/Renault  Odustao
-   Nico Hulkenberg  Force India/Mercedes Odustao

>>Mercedesu još jednom prvi startni red i dokaz da su trenutno najbrži

Komentara 1

DU
Deleted user
08:24 13.04.2015.

valjda će Ferrari dobiti još koju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije