Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spa-Francorchamps

Daniel Ricciardo slavio ispred Nice Rosberga na VN Belgije

Daniel Ricciardo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
24.08.2014.
u 16:41

Australac je u zadnjim krugovima iza sebe uspio zadržati Mercedesovog Nicu Rosberga koji je na kraju kasnio tri sekunde.

Daniel Ricciardo u Red Bullu pobjednik je vrlo dobre utrke za VN Belgije na Spa-Francorchampsu. Australac je u zadnjim krugovima iza sebe uspio zadržati Mercedesovog Nicu Rosberga koji je na kraju kasnio tri sekunde. Do trećeg mjesta i još jednog postolja ove sezone došao je vrlo dobri Valtteri Bottas u Williamsu, ali s velikih 28 sekundi zaostatka za pobjednikom utrke.

Na startu utrke Lewis Hamilton zaradio je poziciju u odnosu na momčadskog kolegu Nicu Rosberga. Međutim, zadovoljstvo nije dugo trajalo budući da je Nijemac u idućem krugu u Les Combesu pokušao vratiti poziciju, ali je udario u stražnju lijevu gumu Lewisa Hamiltona što je na kraju Britancu upropastilo bilo kakve šanse jer se nije uspio vratiti u bodove. Osim toga, kasnije je i Rosberg otišao u boks po novo prednje krilo. U četvrtom krugu Daniel Ricciardo prelazi Fernanda Alonsa i započinje svoj proboj ka prvom mjestu. U međuvremenu rano je svoj prvi i vjerojatno jedini nastup u Formuli 1 završio Caterhamov Andre Lotterer čiji je bolid stao na ulazu u boks.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Svjetski prvak Sebastian Vettel ubrzo odlazi široko u Pouhonu, a taj poklon koristi Ricciardo te se u devetom krugu približava na samo sedam desetinki za vodećim Nicom Rosbergom. Valtteri Bottas kasnije ulazi u boks a nakratko je bio i u vodstvu u 12. krugu ispred Fernanda Alonsa koji je morao odraditi kaznu od pet sekundi prilikom posjeta boksu zbog mehaničara koji su se duže od dopuštenog nalazili na stazi prije početka kruga za zagrijavanje. U 19. krugu Rosberg ide u boks drugi puta po srednje tvrde gume što znači da Nijemac ide na strategiju tri ulaska u boks. Ricciardo tada povećava svoje vodstvo u odnosu na Kimija Raikkonena koji je u tom trenutku bio na drugom mjestu. Finac je danas vozio dosta dobro a na polovici utrke drugi puta ulazi u boks. Slijedi ga Sebastian Vettel koji do tog trenutka u nekoliko navrata dobio optužbe da ne poštuje granice staze. Ricciardo, koji je dobro čuvao gume, ulazi u boks po drugi puta te se na stazu vraća na drugo mjesto, dvije sekunde iza Bottasa i tri sekunde ispred konkurenta za pobjedu Nice Rosberga. Međutim, Nico treći puta mora po nove gume, vraća se na stazu na mekanoj komponenti i bezuspješno započinje svoj lov na Red Bull Daniela Ricciarda. Jedini od vodećih koji je treći put ušao u boks bio je Sebastian Vettel.

Lewisa Hamiltona nismo puno gledali. Vozio je svoju utrku na začelju te je u par navrata pitao svoje inženjere nije li pametnije odustati i sačuvati motor. Pred kraj utrke Mercedes konačno odlučuje vratiti Hamiltona u boks, a u zadnjim krugovima Bottas prelazi Raikkonena te osigurava još jedno postolje za Williams. Sam kraj utrke ponudio nam je zanimljiv četveroboj u kojem su sudjelovali Kevin Magnussen, Fernando Alonso, Jenson Button i Sebastian Vettel u borbi za 5. mjesto kojeg je poslije mnogo borbi na kraju uzeo vozač Red Bulla. Magnussen i Button bili su šesti i sedmi, a najlošije je prošao Španjolac u Ferrariju koji je osim kontakta s Vettelom u prvom zavoju imao i kratak odlazak izvan staze u borbi s Magnussenom što su na kraju iskoristili Vettel a poslije i Button. Krug najbrže desetorice zatvorili su Sergio Perez u Force Indiji i Daniil Kvjat u Toro Rossu.

POREDAK:

1. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault 1h24m36.556s
2. Nico Rosberg Mercedes +3.383s
3. Valtteri Bottas Williams-Mercedes +28.032s
4. Kimi Raikkonen Ferrari +36.815s
5. Sebastian Vettel Red Bull-Renault +52.196s
6. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes +54.262s
7. Jenson Button McLaren-Mercedes +54.580s
8. Fernando Alonso Ferrari +1m01.162s
9. Sergio Perez Force India-Mercedes +1m04.293s
10. Daniil Kvjat Toro Rosso-Renault +1m05.347s
11. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes +1m05.697s
12. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault +1m11.920s
13. Felipe Massa Williams-Mercedes +1m15.975s
14. Adrian Sutil Sauber-Ferrari +1m22.447s
15. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari +1m30.825s
16. Max Chilton Marussia-Ferrari +1 krug
17. Marcus Ericsson Caterham-Renault +1 krug
18. Jules Bianchi Marussia-Ferrari +5 krugova

>> Više pročitajte na GP1.hr

>> Daniel Ricciardo pobijedio nakon infarktne završnice u Montrealu

Komentara 1

DR
drdrazen
09:16 25.08.2014.

Bravo Ricardo. Samo nek nije Nico pobijedio. Nemogu ga smislit. Odvratan , supak , pun sebe , bas kao i Schumacher

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije