Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZAČ RED BULLA

Daniel Ricciardo pobijedio na VN Mađarske

Daniel Ricciardo
Foto: Reuters (Ilustracija)
Autori: Vecernji.hr, GP1
27.07.2014.
u 16:04

Drugi je bio Fernando Alonso u Ferrariju, a treće mjesto osvojio je Lewis Hamilton u Mercedesu.

Daniel Ricciardo pobijedio je na napetoj VN Mađarske za Red Bull i time uzeo svoju drugu pobjedu u Formuli 1. Izvrsnom obranom u završnici utrke, na 30 krugova starim gumama, Fernando Alonso je drugim mjestom ostvario rezultat sezone. Najveći proboj dana napravio je Lewis Hamilton, koji je nakon starta iz bokseva i izlijetanja sa staze u prvom krugu došao do trećeg mjesta i uzeo tri boda momčadskom kolegi Rosbergu, koji je završio četvrti. Pobjednik je odlučen u 68. krugu kad je Ricciardo pretekao Alonsa za vodstvo i pobjedu.

45 minuta prije starta utrke pala je kiša. Staza je posljedično u 14 sati bila mokra i svi vozači su startali na intermedijama. Daniilu Kvyatu bolid se ugasio na startu formacijskog kruga te je odguran prema boksevima.

Sa startne crte većina vodećih je dobro krenula, uz iznimku Ricciarda koji je izgubio dva mjesta. U drugom zavoju Hamiltonu su kočnice otkazale te se okrenuo za 180° i oštetio prednje krilo. U prva tri kruga Nico Rosberg je napravio razmak od šest sekundi do drugoplasiranog Valtterija Bottasa. Krug kasnije je usprkos mokroj stazi DRS uključen. Drugi sektor je od starta bio suh, dok je prvi bio poprilično mokar te su čak i na intermedijama vozači su izlijetali sa staze i odlazili široko u zavojima.

U osmom krugu Marcus Ericsson naletio je na mokar dio astroturfa, izvrtio se i udario u zid. Sigurnosni automobil na stazu je izašao gotovo odmah, a vozači su pohrlili u bokseve. Ricciardo je, s petog mjesta, bio prvi koji je ušao u boks, s obzirom da su prva četvorica promašila ulazak u boks. Iako je staza bila vlažna, većina vozača je prešla na gume za suho, uz iznimku Jensona Buttona, koji je stavio nove intermedije, a njegov momčadski kolega Kevin Magnussen nije ni ušao u boks. Te su se odluke pokazale pogrešnima. U 11. krugu najavljeno je povlačenje sigurnosnog automobila, no odmah zatim Romain Grosjean se izvrtio, također u trećem zavoju, te je sigurnosni automobil ostao vani. Kad je utrkivanje nastavljeno McLareni su skupo platili pogrešku te su morali još jednom u bokseve kako bi se vratili na slikove.

Od 15. do 21. kruga najbrži krug je rušen u svakom krugu, no u 22. krugu Sergio Perez je na startno-ciljnom pravcu izgubio kontrolu, zabio se u zid te je sigurnosni automobil još jednom izašao na stazu. U boks su otišli Ricciardo, Massa i Bottas te su prva šestorica bili Alonso, Jean-Eric Vergne, Rosberg, Vettel, Hamilton i Ricciardo. Za vrijeme drugog izlaska sigurnosnog automobila pored staze je bolid parkirao i Kamui Kobayashi.

Nastavkom utrkivanja Alonso se odvojio od iduće petorice, što mu je omogućila nemogućnost Rosberga da pretekne Vergnea. U 33. krugu Rosberg je otišao u boks, Hamilton odvezao najbrži krug, a Vettel je skoro skončao na isti način kao Perez, ali je bolid okrenuo za punih 360° i nastavio voziti, iako s obrušenim gumama.

Poredak VN Mađarske:

1. Daniel Ricciardo  Red Bull-Renault
2. Fernando Alonso   Ferrari
3. Lewis Hamilton    Mercedes
4. Nico Rosberg      Mercedes
5. Felipe Massa      Williams-Mercedes
6. Kimi Raikkonen    Ferrari
7. Sebastian Vettel  Red Bull-Renault
8. Valtteri Bottas   Williams-Mercedes
9. Jean-Eric Vergne  Toro Rosso-Renault
10. Jenson Button     McLaren-Mercedes
11. Adrian Sutil      Sauber-Ferrari
12. Kevin Magnussen   McLaren-Mercedes
13. Pastor Maldonado  Lotus-Renault
14. Daniil Kvyat      Toro Rosso-Renault
15. Jules Bianchi     Marussia-Ferrari
16. Max Chilton       Marussia-Ferrari

>> Više pročitajte na GP1.hr

>> Rosberg slavio pred svojom publikom, Massa završio na krovu

Komentara 1

LI
list68
14:58 29.07.2014.

Alonso je vjerno dokazao da je najbolji vozač "F1". Sa bolidom koji je realno 8-9, alonso iz utke u utrku čini čudo. Nadam se samo da će prije mirovine dobiti i vrhunski bolid, a onda je samo nebo granica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije