Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatia Rally

Bostanci u vodstvu, Šebalj se sprema u napad!

Croatia Rally
Foto: Croatia Rally
1/6
03.10.2015.
u 13:00

'Drugi put vozim R5 automobil i zbilja uživam u njemu. Krenuli smo oprezno, ali pogotovo ćemo morati voziti oprezno u subotu ukoliko padne kiša.'

Turska posada Murat Bostanci i Onur Vatansever u Fordu Fiesti R5 ostvarila je najbrža vremena na tri od četiri brzinska ispita prvog dana 42. Croatia Rallya koji se održava u Istri. Vodeći u poretku FIA Europskog rally trofeja Bostanci ostavio je iza sebe ponajboljeg hrvatskog vozača Juraja Šebalja, koji sa Tonijem Klincom nastupa u Mitsubishi Lanceru EVO IX. 

"Drugi put vozim R5 automobil i zbilja uživam u njemu. Krenuli smo oprezno, ali pogotovo ćemo morati voziti oprezno u subotu ukoliko padne kiša. Uživali smo u petak, a subotu moramo preživjeti. Mom suvozaču bilo je izuzetno teško na dijelovima brzinskog ispita koji prolaze kroz naselja, tamo jednostavno nije uspijevao uloviti tempo." – izjavio je Bostanci.

Šebalj je usprkos nešto slabijem automobilu uspio ostvariti najbolje vrijeme na noćnom brzincu Antonci i barem malo smanjiti zaostatak prije odlučujućih 8 brzinski ispita. Treće mjesto nakon prvog dana drži Mađar Krisztian Hideg sa suvozačem Istvanom Kerekom, također u Lanceru EVO IX, s 3,3 sekunde zaostatka za Šebaljem.

"Bostanci neće riskirati po mokroj cesti, ja hoću. Želim ga uloviti i zadržati Hidega iza. Stopio sam se s autom, super se osjećam. Rally je dug i na puno je mjesta moguće probušiti gumu. Ukoliko sam na limitu auto je rasterećen na strani s kojom idemo van asfalta i tako čuvam gume. Znači, moram biti na limitu." – najavio je zanimljive subotnje borbe Šebalj.

Utrka je donijela i razočaranja za nekoliko favorita. Trećeplasirana posada FIA Europskog rally trofeja Rok Turk i Martina Lazar iz Slovenije nije ni startala zbog kvara automobila. Njihov Peugeot 208 T16 poslan je u Udine, gdje mehaničare očekuje dugačka noć, da bi u subotu Turk vozio u konkurenciji Prvenstva Slovenije u kojem je trenutačno vodeći. Zbog manjeg izlijetanja dalje nisu mogli ni Viliam Prodan i Zdravko Draženović, što odgovara Šebalju, koji će ukoliko stigne do cilja izboriti šesti uzastopni naslov prvaka Hrvatske.

Subota donosi završnih osam brzinskih ispita dugačkih gotovo 132 kilometra. Vozit će se u okolici Motovuna i Buzeta, a cilj utrke je u 20 sati i 30 minuta na Tru Slobode u Poreču. 

REZULTATI:

1. Bostanci/Vatansever (Ford Fiesta R5) 34:56,9
2. Šebalj / Klinc (Mitsubishi Lancer Evo IX) 35:32,5
3. Hideg / Kerek (Mitsubishi Lancer Evo IX) 35:35,8
4. Gassner jun. / Mayrhofer (Mitsubishi Lancer Evo X) 36:07,3
5. Puskadi / Godor (Škoda Fabia S2000) 37:07,2

>> Hrvatska ima sve adute za WRC, osim glavnog – novca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije