Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALONSO U BOLNICI

Briatore: To je bila obična nesreća, najvažnije da su svi testovi negativni

Fernando Alonso
Foto: Reuters/PIXSELL
24.02.2015.
u 12:41

– Najvažnije je da su svi testovi negativni. Ne sjeća se svoje nesreće, ali to je normalna stvar

McLarenov vozač Fernando Alonso proveo je dvije noći u bolnici gdje se oporavlja od posljedica nesreće s posljednjeg dana drugih predsezonskih testiranja u Barceloni. Bivši Renaultov šef Flavio Briatore tvrdi da se Španjolac ne sjeća nesreće, a upitan je i sljedeći (posljednji) predsezonski test koji se također održava na stazi Circuit de Barcelona-Catalunya.

– To je bio nesretni slučaj. Telemetrija nam pokazuje da je bolid pokušao zadržati na stazi. To je druga ozbiljnija nesreća u njegovoj karijeri, prva je bila 2003. kada je imao težak udes u Sao Paulu. Najvažnije je da su svi testovi negativni. Ne sjeća se nesreće, ali to je normalna stvar.

64-godišnji Talijan odbacuje razne teorije u uzroku nesreće, od kojih su najraširenije one o kvaru na Hondinu ERS sustavu.

– Ne razumijem te priče. To je bila obična nesreća. Nažalost, takve stvari se događaju – pa čak i vozačima poput Fernanda jer su G-sile ogromne. S druge strane, možete imati puno spektakularniju nesreću, a da vam se ništa ne dogodi.

Velike su šanse da će Alonso propustiti posljednji predsezonski test. Njegov menadžer Abad tvrdi da će Fernando u bolnici možda ostati dulje.

– Udarac je bio jako snažan. Moramo biti sigurni da je sve u redu tako da vam ne mogu reći hoće li u bolnici ostati još jedan, dva, tri ili više dana. Vidjet ćemo što liječnici kažu.

Abad ponovno dodaje da je nesreća bila običan trkaći incident.

– Nisu postojale nikakve eksplozije ili nešto slično tome. Kočio je prije sudara, a to ne možete ako niste potpuno svjesni.

Međutim, cijenjeni novinar Michael Schmidt za razne priče o uzroku nesreće optužuje upravo McLaren:

– Alonsova nesreća pokazuje da Formula 1 još uvijek treba lekcije iz PR-a. McLarenova politika šutnje omogućila je širenje raznih špekulacija. Probleme su mogli spriječiti otvorenom komunikacijom.

>> Više pročitajte na GP1

>> Alonso ostaje u bolnici na pretragama, ali su okolnosti nesreće i dalje misteriozne

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije