Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže pravdu za Julesa

Bianchijeva obitelj želi tužiti formulu 1, Marussiju i FIA-u

Jules Bianchi
Foto: James Moy/Press Association/PIXSELL
1/8
26.05.2016.
u 15:02

Kao obitelj imamo mnogo pitanja na koje nismo dobili odgovore i osjećamo da bi nesreća i njegova smrt mogli biti izbjegnuti da nisu učinjene pogreške

Obitelj pokojnog vozača formule 1 Julesa Bianchija, koji je preminuo 2015. godine od posljedica nesreće na VN Japana 2014., odlučila je tužiti formulu 1, njegovu momčad Marussiju sada Manor Racing i Međunarodnu automobilsku federaciju (FIA).

- Tražimo pravdu za Julesa i želimo utvrditi istinu o odluci koja je dovela do nesreće u kojoj je stradao naš sin na VN Japana 2014 - piše u priopćenju obitelji. 

- Kao obitelj imamo mnogo pitanja na koje nismo dobili odgovore i osjećamo da bi nesreća i njegova smrt mogli biti izbjegnuti da nisu učinjene pogreške. 

Bianchi (25) je preminuo u bolnici u Nici u srpnju prošle godine nakon što je podlijegao ozljedama glave koje je zadobio kada se zabio sa svojim bolidom pod traktor na stazi u Suzuki u listopadu 2014. godine.

On je bio prvi vozač formule 1 koji je podlijegao ozljedama zadobivenim u utrci nakon 1994. i smrti trostrukog svjetskog prvaka Brazilca Ayrtona Senne.

Odvjetnik obitelji tvrdi da su pogreške učinjene u organizaciji utrke koja je održana u opasnim uvjetima u sezoni tajfuna u Japanu te  smatra da su djela jednog ili više sudionika utrke možda dovele do nesreće.

>>Montezemolo: Bianchi je trebao biti budućnost Ferrarija

Komentara 1

Avatar Phaedra
Phaedra
09:31 28.05.2016.

Dobro su se sjetili tužiti tek 2016. Trebalo je odmah ukljućiti safety car, a ne majmun maše zelenom zastavom pored bagera na opasnom dijelu, Poslje Lauda rekao ovo i ono, Prost također, malo se pisalo i to je to. Pojeo vuk magarca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije