Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN KINE

Alonsu prvi slobodni trening, Hamiltonu drugi

Formula 1
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/4
18.04.2014.
u 10:30

Prošlogodišnji pobjednik VN Kine, Ferrarijev Fernando Alonso, odvozio je najbrže vrijeme prvog slobodnog treninga za četvrtu ovogodišnju utrku. Na drugom treningu najbrži je bio Hamilton.

Prošlogodišnji pobjednik VN Kine, Ferrarijev Fernando Alonso, odvozio je najbrže vrijeme prvog slobodnog treninga za četvrtu ovogodišnju utrku. Svi vozači su svoje najbolje vrijeme ostvarili na tvrđoj komponenti guma.

Iza Alonsa samo su dva vozača ušla unutar sekunde, a to su Nico Rosberg i Daniel Ricciardo. Već je Jenson Button, na četvrtom mjestu, kasnio više od sekunde. Nico Hulkenberg je svoju Force Indiju smjestio na peto mjesto, više od sekundu i pol ispred momčadskog kolege Sergija Pereza, a šesti je bio Kevin Magnussen u drugom McLarenu. Na sedmom mjestu je bio vrlo dobar Jean-Eric Vergne, u svom Toro Rossu. Lewis Hamilton je bio osmi, odvozivši samo devet krugova, a iza njega je bio Sebastian Vettel. Najbolju desetoricu je zatvorio Williamsov Felipe Massa.

Mehaničke probleme su iskusili Esteban Gutierrez, Jules Bianchi i Kimi Raikkonen. Gutierrez je imao problem s kvačilom zbog kojeg je odsjedio prvih 50 minuta. Bianchi je pak imao problem sa sustavom dovoda goriva koji ga je koštao gotovo cijelog treninga. Na stazu je izašao tek sedam minuta prije kraja. Najveće probleme je imao Raikkonenov Ferrari, a pobjednik VN Kine iz 2007. je odvozio jedan jedini instalacijski krug nakon kojeg se vratio u boks i ostao tamo do kraja treninga.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Hamiltonu drugi slobodni trening

Mercedesov vozač Lewis Hamilton postavio je najbrže vrijeme na drugom slobodnom treningu u Kini. Ferrarijev Fernando Alonso smjestio se na drugo mjesto sa zaostatkom od jedne i pol desetinke, dok je na trećem mjestu završio Hamiltonov momčadski kolega, Nico Rosberg, s četiri desetinke sporijim vremenom.

Prvi slobodni trening:

1. Fernando Alonso (Ferrari) 1:39.783
2. Nico Rosberg (Mercedes) +0.398
3. Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault) +0.989
4. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +1.187
5. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes) +1.392
6. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) +1.583
7. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso-Renault) +1.722
8. Lewis Hamilton (Mercedes) +1.777
9. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault +1.846
10. Felipe Massa (Williams-Mercedes) +1.916

Drugi slobodni trening:

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1m38.315
2. Fernando Alonso (Ferrari) +0.141
3. Nico Rosberg (Mercedes) +0.411
4. Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault) +0.496
5. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) +0.700
6. Felipe Massa (Williams-Mercedes) +0.803
7. Kimi Raikkonen (Ferrari) +0.968
8. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +1.176
9. Romain Grosjean (Lotus-Renault) +1.222
10. Daniil Kvyat (Toro Rosso-Renault) +1.333

Više pročitajte na www.gp1.hr.

>> FIA odbila Red Bullovu žalbu, ostali bez bodova iz Australije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije