Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrenuo se sljedećoj sezoni

Alonso: Više je frustrirajuće stalno biti drugi ili treći

Fernando Alonso
Foto: REUTERS/Stefano Rellandini
1/2
20.11.2015.
u 15:55

“Istina je da sam imao frustrirajuću sezonu, ali smatram da učimo puno. Mislim da je još više frustrirajuće kada ste drugi ili treći na postolju"

Iako je vrh poretka ove godine zamijenio začeljem, i to u dozlaboga nepouzdanom bolidu McLaren Honde, Fernando Alonso kaže da sezona ipak nije bila toliko frustrirajuća kao što bi bila da je cijelu godinu opet završavao drugi ili treći, uz dodatak da je nekim njegovim konkurentima u 2015. bilo čak i gore, piše Gp1.

Slike 34-godišnjeg Španjolca su prošlog vikenda obišle svijet i pokazale stvarno stanje u McLaren Hondi, a upravo je Alonso bio taj koji je govorio kako nije važno gdje se momčad nalazi na VN Australije, već da ih treba suditi po viđenom u studenome. Kao što vidimo, pomaka nema, a to je jasno i gospodinu Araiju. Fernando je tako, umjesto postolja i pobjeda, navijače na kraju godine počastio prizorima kako sjedi i gleda u svoj pokvareni MP4-30 tijekom drugog slobodnog treninga, ili kako upija sunce na Interlagosu nakon još jednog odustajanja na samom početku kvalifikacija.

Frustracije svakako postoje, ali Alonso tvrdi da stajanje na drugoj stepenici pobjedničkog postolja iza Lewisa Hamiltona, poput Nice Rosberga ili Sebastiana Vettela, također pokazuje ogorčenost.

– Istina je da sam imao frustrirajuću sezonu, ali smatram da učimo puno. Mislim da je još više frustrirajuće kada ste drugi ili treći na postolju. Kada vidite neka lica prvaka ove godine i neke nevolje između timskih kolega, jasno je da su i oni imali neke čudne trenutke i slali neke čudne slike – izjavio je.

– Nisam siguran što ljudi očekuju. Kada odustanete i čekate motocikl ili sigurnosni automobil da vas odvezu natrag u garažu, trebate ostati na jednom mjestu. Mislim da nisam učinio ništa drukčije.

Dodaje da mu sve ove muke neće smetati ako njegova momčad iz njih nauči nešto i sljedeće godine bude puno konkurentnija.

– U glavi sam već u sljedećoj godini te se nadam da ću sve probleme imati ovdje, a sljedeće godine ništa. To je proces učenja i to je jedini način za uspjeh – učiti iz vlastitih pogrešaka i problema, a to je ono što mi radimo.

Španjolac priznaje da ovakva forma njegove momčadi djeluje demotivirajuće, ali tvrdi da nema velike razlike između toga i onoga što je proživljavao u nekonkurentnom Ferrariju kada nije mogao doći do naslova svjetskog prvaka.

– Svi mi želimo pobijediti, ali godinama je bilo teško u mom slučaju, kada sam shvatio par utrka nakon početka prvenstva da ga neću osvojiti. Znali smo da je Red Bull bio jednu sekundu brži od bilo kojeg drugog bolida prije 2014., a zadnju godinu znamo da je Mercedes jednu sekundu brži od bilo kojeg drugog bolida. To je bio jedan od razloga zašto sam došao ovdje u McLaren Hondu jer jedini način za pobjeđivanje Mercedesa u bližoj budućnosti je vrlo snažan projekt, drugačija vrsta filozofije za razumijevanje nove Formule 1, i mislim da sam na pravom mjestu.

>>Alonso zadrijemao dok je čekao na bolid pa postao hit montaža na internetu

Komentara 1

KA
kažemja
20:00 20.11.2015.

Alonso se tješi , to mu jedino preostaje. Svjestan je u kakvom kršu od bolida sjedi . Iduća sezona će biti ključna za Mclaren Hondu i ako se drastično ne poprave ne piše im se dobro!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije