Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kroz Istru

38 posada startalo na 42. Croatia rallyu, koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednice

Croatia Rally
02.10.2015.
u 16:23

42. Croatia rally održava se u Istri pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović.

Ukupno 38 posada iz šest zemalja prešlo je startnu rampu na porečkom Trgu Slobode čime je svečano otvoren 42. Croatia rally koji se do subote održava u Istri pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović. 

Prvi natjecateljski dan donosi tzv. shakedown, odnosno službeni trening na kojem će posade moći podestiti svoje automobile. Prvi od današnja četiri brzinska ispita počinje u 17:19, a cilj prve etape zakazan je za 21:31. Startni broj 1 nosi turska posada Murat Bostanci i Onur Vatansever u Fordu Fiesti R5, trenutačno vodeća u poretku FIA Europskog rally trofeja. prvenstva. Jaku konkurenciju imat će u trećeplasiranima Roku Turku i Martini Lazar, koji su u Poreč stigli s Peugeotom 208 T16, te vodećima u Prvenstvu Hrvatske Juraju Šebalju i Toniju Klincu u Mitsubishi Lanceru EVO IX.

Croatia rally jedanaesta je postaja FIA ERT-a, a sastoji se od ukupno 12 brzinskih ispita po uskim i skliskim istartskim cestama s mnogo prijevoja i skokova. Prva posada očekuje se na cilju u centru Poreča u subotu u 20:30.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije