Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATAN PODVIG

Žrtvovao skupi auto da spasi onesviještenog vozača, Musk ga nagradio besplatnim popravkom

Tesla nesreća
Foto: Feuerwehr München/Facebook
1/3
16.02.2017.
u 17:42

Manfred Kick je stao ispred Passata onesviještenog vozača i kočio dok oba auta nisu stala

Nijemac koji je hrabro i nesebično pomogao vozaču koji se onesvijestio u vožnji te pritom oštetio svoj skupocjeni automobil Tesla Model S bit će nagrađen besplatnim popravkom. Objavio je to na Twitteru nitko drugi nego šef Tesle Elon Musk, koji je pohvalio vozačev podvig.

Manfred Kick (41) vozio se autocestom u blizini Münchena u ponedjeljak navečer kada je ugledao Volkswagen Passat kako vrluda cestom, čak povremeno udarajući u ogradu. Dovezao se pokraj auta i primijetio kako je vozač Passata izvan svijesti. 

- Vozač je bio nagnut prema naprijed i visio je nepokretno u pojasu. Glava i ruke su mu visile - rekao je Kick za Merkur.

Kick je u vožnji nazvao vatrogasce, a potom se dovezao ispred Passata te polagano kočio dok se oba auta nisu zaustavila. Ušao je kroz putnička vrata i pomogao 47-godišnjem vozaču.

- Osjećao sam njegov puls, a zatim sam ga stavio u ležeći položaj, tako da mu je pjena izlazila iz usta - rekao je Kick.

Uskoro su i drugi vozači koji su se zaustavili pripomogli 47-godišnjaku, koji je vjerojatno doživio moždani udar. Policija je u utorak izvijestila kako je zdravstveno stanje vozača stabilno.

Kick je nesebično spriječio potencijalnu tragediju, a njegovo djelo pohvalio je Elon Musk.

- Čestitke vlasniku Tesle koji je žrtvovao štetu na vlastitom autu kako bi sigurno zaustavio auto s onesviještenim vozačem - napisao je Musk na Twitteru, dodajući da će Tesla pokriti sve troškove popravka.

 

>> U Novom Zagrebu sudarili se ZET-ov autobus i 3 auta

>> Autobus je počeo 'letjeti', čula sam krikove i pala u nesvijest

Komentara 4

OB
ObrenM
17:55 16.02.2017.

Jos ima Ljudi.

Avatar Hortus diabolicus
Hortus diabolicus
19:14 16.02.2017.

To je u Njemačkoj,kod nas bi ga tužili da je slupo Passata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije