Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA OBLJETNICA

Za 50. rođendan stavili Mustang na vrh Empire State Buildinga

Ford Mustang
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
17.04.2014.
u 09:39

Mustang nije podignut zračnim putem, već je rastavljen te ponovno sastavljen na vrhu zgrade

Ford je povodom 50-godišnjice Mustanga izveo nesvakidašnji podvig - posljednje izdanje tog slavnog sportskog auta podignuo je na vrh Empire State Buildinga, nekoć najviše zgrade u New Yorku. Istu stvar Ford je izveo i 1964. godine s tadašnjim modelom.

Uz auto je jučer pozirao izvršni predsjednik tvrtke Bill Ford, praunuk osnivača Henryja Forda, a prizor su fotografirali turisti i novinari.

Mustang nije podignut zračnim putem, već je rastavljen te ponovno sastavljen na vrhu zgrade.

- Problem je što su dizala ovdje vrlo mala, izgrađena su tridesetih godina - rekao je voditelj proizvodnje u dizajnerskom odjelu Forda George Samulski. Dodaje kako su u tvornici izgradili dizalo kako bi vidjeli na koji način moraju rastaviti automobil kako bi ga doveli na vrh Empire State Buildinga.

Dok je prvi model Mustanga 1964. bio rastavljen na četiri dijela, ovaj put su aktualni model morali rastaviti na šest dijelova kako bi stao u dizala. Za transport dijelova na vrh zgrade bila su potrebna tri sata, dok je sastavljanje trajalo još šest sati.

>> Luksuz i hibridi dominiraju auto-salonom u New Yorku

>> Ford predstavio šestu generaciju Mustanga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije