Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIESELGATE

VW će doraditi ispušne sustave svih automobila sa spornim dizelskim motorima

Volkswagen
Foto: Julian Stratenschulte/DPA/Pixsell
29.09.2015.
u 17:59

Dizelski EA 189 EU5 motori ugrađivani su u Golf, Passat i Tiguan, kao i druge modele koncerna

VW grupa izrađuje akcijski plan za doradu ispušnog sustava dizelskih vozila s EA 189 EU5 motorima, zbog afere sa snižavanjem ispušnih plinova.

VW će obavijestiti kupce čiji automobil pokreće sporni EA 189 EU5 dizelski motor (primjerice Golf 6. generacije, Passat 7. generacije, Tiguan) da se ispušni sustav njihovog vozila može u vrlo kratkom roku doraditi. Interna istraga je pokazala da će trebati doraditi 5 milijuna takvih Volkswagen vozila diljem svijeta, od ukupno 11 milijuna zahvaćenih vozila cijelog koncerna VW. (2,1 milijun Audija, dok se za ostale marke VW grupe još ne zna broj zahvaćenih vozila).

Još se ne zna koliko je automobila sa spornim motorima prodano u Hrvatskoj. Volkswagen naglašava da su sva ta vozila tehnički sigurna i spremna za vožnju.

Akcijski plan predviđa da će Volkswagen i ostale pogođene marke koncerna nadležnim institucijama u listopadu predstaviti tehnička rješenja i mjere. O tome će se kupci ovih vozila informirati u narednim tjednima i mjesecima. Sve pogođene marke koncerna na raspolaganje će staviti nacionalne internetske stranice, na kojima se kupci u svakom trenutku mogu informirati o aktualnom stanju. VW naglašava da aktualna nova vozila s EU6 motorima nisu pogođena.

>> Nakon Audija i Škoda javila da ima sporni VW-ov softver

>> Šef Porschea preuzeo Volkswagen

Komentara 11

SP
SplickiTovar
21:35 29.09.2015.

Napraviće priključak iz auspufa do filtera klime i terat višak u kabinu

MA
Marko7777
21:45 29.09.2015.

vidi se da je balkanski mentalitet jos tu!Bitno da covjek ima GOLFA 6 i ko je baja

Avatar Milokliz
Milokliz
12:34 01.10.2015.

Direkt auspuh u kabinu, stara njemačka škola. Nema zagadjenja nikakvog...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije