Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dugoočekivani golijat

Volvo XC90, najnapredniji veliki SUV, stigao u Hrvatsku

The all-new Volvo XC90 R-Design
Foto: Volvo
1/3
24.06.2015.
u 18:30

Najnapredniji član elitne skupine velikih SUV modela - koji se nudi s pet ili sedam sjedala - stoji od 567.580 kuna, u dizelskoj izvedbi s 225 KS

Novi Volvo XC90 stigao je u domaće prodajne salone, gdje se nudi po cijeni od 567.580 kuna, koliko stoji pokretan dvolitrenim dizelskim motorom snage 225 konja (D5 AWD). Birati se može i benzinac s 320 konjskih snaga i već spomenuti hibrid XC90 T8, koji stoji 740.879 kn.

Plug-in hibrid sa 400 KS

Vizualno upečatljiv SUV pokazuje budućnost skandinavske škole dizajna automobila, a njegova hibridna izvedba ujedno ga - osim što je ovaj model najnapredniji automobil svog segmenta - čini najsnažnijim premium SUV-om sa sedam sjedala na svijetu. Serijski, naravno, dolazi u izvedbi sa pet sjedala, no na raspolaganju je i inačica s dva sjedala u trećem redu, a na njima se mogu prevoziti osobe visoke do 170 cm. Novitet je nastao na novoj platformi, ima najnaprednije sigurnosne sustave (među kojima i zaštitu pri izlijetanju s ceste i automatsko kočenje na raskrižjima) te je opremljen novim motorima, za koje proizvođač tvrdi da su nenadmašni po kombinaciji snage i niske emisije. Plug-in hibridna izvedba, koja iz benzinskog i električnog motora izvlači 400 KS, prosječno troši 2,5 l/100 km te emitira 59 g CO2/km. Samo na baterije doseg mu je veći od 40 kilometara. Novi švedski proizvod na raspolaganju je s prednjim ili pogonom na sva četiri kotača.

Unutrašnjost modela XC90 najluksuzniji je Volvov interijer svih vremena. Čist i jednostavan, inspiraciju vuče iz zemlje porijekla, Švedske – zemlje koja ima globalnu reputaciju integriranja posljednje tehnologije s izvornim dizajnom i vrhunskim materijalima.

Konzola kao tablet

Centralna konzola osmišljena je u stilu velikog tableta, s ekranom osjetljivim na dodir kojim se upravlja svim funkcijama automobila. Ovaj sustav ukida potrebu za klasičnim gumbima i prekidačima te predstavlja nov način kontrole nad funkcijama automobila. Interijer novog Volva XC90 kombinira odabrane materijale kao što su mekana koža i drvo s ručno rađenim detaljima. Sve ovo zaista ga čini jednim od trenutačno najpoželjnijih automobila na tržištu.

>> Već smo kupili četiri Volva XC90. Cijena? 567.000 kuna

>> Volvo bez dodatne opreme pregazio dva čovjeka

Ključne riječi

Komentara 4

LI
lipnjak
23:47 24.06.2015.

567,000 kunica,prava sica.Moro bi se uhljebit u neku stranku,mjesec dva da okrenem tu sicu.

Avatar SMECHAR
SMECHAR
16:01 29.06.2015.

Volvo nikada nije bio jeftin. Ovaj XC 90 dobro izgleda izvana, a iznutra brutalno dobro. Mislim da je čak u rangu novog Mercedes-Benz S65 AMG Coupe po kvaliteti unutrašnjosti. No ipak su to malo preveliki automobili za vožnju samo po gradu. Za nekoga tko radi puno kilometara idealno.

BA
bager25
13:13 30.06.2015.

dajte neki auto za 5000€ da troši 5 litara da ide od 0 do 100 za 7s i po mogućnosti da je novi inače ćemo počet iz grčke uvoziti auta hahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije