Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITETI

Volkswagen osvježio veliki obiteljski adut, jednovolumen Sharan

Volkswagen Sharan
Foto: Volkswagen
1/4
23.06.2015.
u 18:00

Vizualne izmjene neznatne su, VW-ov se tim orijentirao prvenstveno na unaprijeđenje tehnoloških mogućnosti

Njemački Volkswagen objavio je fotografije i detalje o obnovljenoj inačici svog velikog jednovolumena, modela Sharan. Vizualne izmjene neznatne su i svode se tek na stilsko dotjerivanje. VW-ov se tim ovdje orijentirao prvenstveno na unaprijeđenje tehnoloških mogućnosti obiteljskog automobila. Dorađena mu je motorna gama, a oprema je dopunjena stavkama koje povećavaju razinu sigurnosti i komfora u vozilu.

Novi TDI i TSI motori (od 115 do 220 KS) učinkovitiji su do 14,3% od onih u prethodnom modelu. U najštedljivijoj inačici VW Sharan na stotinu kilometara (po tvorničkoj deklaraciji) troši samo pet litara goriva. Svi korišteni motori - dva benzinska i tri dizelska, 4-cilindarski su turbaci. Svi osim najmanjeg dizelaša (115 KS) mogu biti upareni s automatskim 6-brzinskim DSG mjenjačem, a u ponudi je i 4Motion izvedba s pogonom na sva četiri kotača.

Novi infotainment sustav dovodi Apple i Google u automobil. Sharan je stoga savršeno poveziv zahvaljujući sustavima Android Auto, CarPlay, MirrorLink i Volkswagen Car-Net. Oprema koja se brine za pasivnu i aktivnu sigurnost osjetno je bogatija. Ovisno o paketu opreme, u ponudi su sada Blind Spot Monitor koji vozača upozorava na vozila u mrtvom kutu (može biti povezan sa sustavom koji prati da slučajno ne prijeđete u drugi vozni trak), upozorenje na auto koji nailazi straga te multikolizijska kočnica koja vozilo automatski zaustavlja nakon sudara. Prvi put kupcima Sharana na raspolaganju je i prilagodljivi tempomat, kao i sustav za pomoć u gradskoj vožnji, koji će u kritičnim gradskim situacijama reagirati kočenjem, ako to propusti učiniti vozač. Sharan je dobio i LED stražnja svjetla te nove naplatke. U interijeru su kvalitetniji materijali, a instrumentna ploča preglednija je i informativnija. U pohod na europska tržišta dotjerani bi Sharan trebao krenuti sredinom srpnja, a u Hrvatskoj se očekuje ove jeseni.

Foto: AlfaRomeo

>> Venama Seatova jednovolumena teče snažnija krv

>> Obiteljski, ali pravi BMW 
bez obzira na prednji pogon

Komentara 1

PA
paosmarsa
23:16 23.06.2015.

A cijena?Vjerovatno da zaboli glava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije