Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA

Venama Seatova jednovolumena teče snažnija krv

Seat
Foto: SEAT
1/3
25.04.2015.
u 10:00

Proizvođač ističe da i nova Alhambra ostaje u vrhu klase

Seat nastavlja jačati svoju gamu, a najnoviji novitet ove španjolske marke pod kapom njemačkog Volkswagena je nova generacija Alhambre. Obiteljski jednovolumen u novom je izdanju do 15 posto učinkovitiji, ali i dinamičniji, što može zahvaliti novim, snažnijim motorima.

Sigurnija i inovativnija

Proizvođač ističe da i nova Alhambra ostaje u vrhu klase, zahvaljujući novim sustavima pomoći vozaču, ali i novim elementima koji povećavaju komfor, uključujući nova, udobnija sjedala. Također, nudi mnoge inovacije vezane za povezivost i zabavu, među kojima se ističe nova generacija Easy Connect sistema s dodirnim ekranom visoke rezolucije i novim procesorom za brži rad.

Multikolizijska kočnica, koja sprečava da se vozilo nakon nesreće nastavi nekontrolirano kretati, sada je dio standardne opreme, a nova Alhambra ima i senzor mrtvog kuta, te DCC prilagodljivu šasiju.

Inovacije, zabavna vožnja, udobnost i sigurnost i dalje su ključne Alhambrine osobine, navode iz Seata.

Nova gama benzinskih i dizelskih motora hvali se većom snagom i boljim odzivom. Primjerice, Alhambra TDI sa 115 i 150 KS u prosjeku troši samo 4,9 l/100 km i emitira 130 grama CO2 po km. Inače, 2,0 TDI nudi se i sa 184 konjske snage. Dva TSI benzinca isporučuju 150 i 220 KS, dakle 20 KS više od prethodnika. TDI od 150 KS nudi se i sa 4Drive pogonom, a sve izvedbe osim početne TDI na raspolaganju su s DSG automatskim mjenjačem.

Svježiji dizajn

Alhambrin je dizajn bitno svježiji, a opći dojam podižu i stražnja LED svjetla s naglašenim Seatovim potpisom. Interijer je dobio nove boje, upravljač je prenesen iz Leona, a pojedini su kontrolni elementi redizajnirani. Na tržištu se nova Seat Alhambra očekuje tijekom ljeta.

>> Đukec: Gran Tourer je bez obzira na prednji pogon pravi BMW

>> Zahvaljujući redizajnu Mercedes B-klase je još atraktivniji i praktičniji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije