Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
test: Mazda CX-5

Veliki SUV više voli dinamiku od mirnog krstarenja

24.05.2015.
u 16:21

Testirani primjerak bez opcija stoji 255.594 kuna

Naglašeno sportske linije na SUV modelu zaštitni su znak Mazde CX-5 i u izdanju za modelsku godinu 2015., a opravdano daju naslutiti da mišićav japanski automobil s naprednom SkyActive tehnologijom ni performansama neće razočarati.

Omjer snage i učinkovitosti je odličan. Isprobani dizelaš od 150 konjskih snaga, koje prenosi na prednju osovinu (4x4 pogon je doplata za koju, realno, ovdje nema potrebe) prava je mjera za veliki SUV, dug 455,5 cm. Vrhunski agregat jedinstven je zbog vrlo niske kompresije, karakteristične za SkyActive dizelaše. Pun je snage, brzog odziva bez obzira na stupanj prijenosa u kojem se nalazi precizan 6-stupanjski ručni mjenjač, ali i mjenjač je toliko ugodan, da vozač u 'šaltanju' zapravo uživa. Motor radi uglađeno i tiho, kad pogledamo potrošnju, možemo reći i skromno. Troši, naime, deklariranih 4,6 l/100 km, odnosno realnih 5,9 l. S obzirom da je riječ o dizelašu, iznenađuje koliko voli visoke okretaje. Poput kakva benzinca. Stoga ne čudi da je vožnja najveći užitak upravo na otvorenoj cesti.

Mazdini paketi opreme dobro su skrojeni te vozač već u početnom nalazi sve što mu je zapravo potrebno, dok je isprobani Attraction na samoj sredini ponude. Dojam u prostranom interijeru dodatno podiže atraktivna zakrivljena instrumentna ploča i kromirani detalji. Sustav MZD Connect objedinio je komunikaciju, navigaciju i zabavu.

Testirani primjerak bez opcija stoji 255.594 kuna. Doplate za metalik boju, navigaciju, kadicu prtljažnika, zaštitnu prozirnu foliju ruba prtljažnika i tepihe ukupnu su cijenu zaustavile na 266.278 kuna.

>> Mercedes-Benz temeljito revidirao svoj bestseler u SUV segmentu

>> Qoros za Ženevu pripremio gradski SUV/crossover

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar maxist
maxist
20:28 24.05.2015.

Za istu lovu početnog modela dobije se Hyundai, kia, Nissan, u top varijanti........ovo je bezobrazno skupo.......da i tiguan I škoda scout ili yeti itd itd .......

Avatar Demon_Cleaner
Demon_Cleaner
21:28 25.05.2015.

Mazda = hrpa hrđavog lima na kotačima

MR
mrki69tua
08:05 25.05.2015.

@maxist, sve šta si nabrojio, VW Tiguan, Škoda Yeti, Hyundai, KIA... su lošija auta od mazde, kako dizajnom tako i performansama. S druge strane ovo je plaćeni oglas jer CX-5 nikako ne može biti veliku SUV kad postoji još CX-77 koji je za broj veći, i CX-9 koji je za dva broja veći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije