Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORDOVI NOVITETI

Ušminkani jednovolumen C-Max po uzoru na Focus

Ford C-Max
Foto: Ford
1/6
27.09.2014.
u 22:03

Nova je prepoznatljiva Fordova maska hladnjaka, unutrašnjost te 1,5-litreni benzinac i dizelski motor

Na Fordovom štandu na pariškom autosalonu dominirat će jednovolumeni. Nakon fotografija velikog jednovolumena S-Maxa, Ford je objavio i prve fotografije redizajniranog kompaktnog jednovolumena C-Maxa i njegove proširene verzije Grand C-Maxa.

Osvježeni modeli dobili su već prepoznatljivu trapezastu masku hladnjaka, kakvu imaju svi novi Fordovi automobili. Nova su i svjetla, više pravokutnog oblika s izduženim maglenkama.

Osvježen je i izgled unutrašnjosti i to po uzoru na nedavno redizajnirani Focus. Više nema središnjeg dijela kokpita koji podsjeća na starije tipove mobitela, već je prekidača mnogo manje, a u boljim paketima opreme dolazi 8-inčni ekran osjetljiv na dodir te druga generacija jednostavnog i intuitivnog SYNC sustava koji između ostalog sadrži napredno glasovno upravljanje hands-free uređajem, navigaciju, klimatizacijski uređaj i spajanje s vašim mobitelom.

Poboljšana je i izolacija korištenjem debljeg stakla i više upijajućih brtva na rubovima vrata. Veći Ford Grand C-Max opcijski dolazi i kao sedmerosjed. Velike novosti nalaze se i ispod poklopca motora. Baš kao i u Focusu, u C-Maxu će biti ponuđeni novi 1,5-litreni motori.

Turbobenzinski Ecoboost sa 150 i 180 KS pridružili su se već poznatom i nagrađivanom 1-litrenom turbo trocilindrašu sa 100 i 125 KS. Novi 1,5 turbodizelaš razvija 140 KS i nudi 5 KS više te šest posto manju potrošnju goriva od sadašnjeg 1,6 TDCi motora. Unaprijeđeni 2-litreni dizelaš sa 140 i 163 KS ispuštat će 20 posto manje CO2 emisija.

>> Ford Fiesta ponovno najprodavanija u Europi

>> Fiesta se nastavlja proizvoditi u Njemačkoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije