Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Inovativna rješenja'

Urbani crossover C4 Cactus osvaja izgledom i inovacijama

cactus
Foto: citroen
1/5
15.07.2014.
u 17:00

U Hrvatskoj će stajati od 101.900 kuna, u izvedbi s klima-uređajem od 110.900 kn

Neobičnog, pomalo ekscentričnog izgleda, s inovativnim rješenjima koja bi vozaču i putnicima trebala boravak u vozilu učiniti ugodnijim, novi Citroën C4 Cactus svakako je među automobilima za kojima ćete se na cesti okrenuti, a u Hrvatsku stiže u rujnu. Drugačiji je i to na dopadljiv način. Iako izvana djeluje veći no što zapravo jest, prostor u interijeru u prosjeku je kompaktne klase.

Kompaktne dimenzije

Međuosovinski razmak od 260 cm jednak je onome kod Citroëna C4, a Cactus u dužinu broji 416 cm. Prtljažnik mu je upotrebljivih 358 litara, proširiv do 1170 l. Na udobnim i širokim sjedalima vozač i suvozač povremeno će se ipak sudarati laktovima, no i to možemo ubrojati u šarm simpatičnog francuza.

Inovativna arhitektura interijera suvozačev je zračni jastuk smjestila u u strop. Time je omogućen veći obujam prednjeg pretinca oblikovanog u stilu staroga kofera, a isti stil prate i kožnate ručke na vratima. Tom prisjećanju na neka dobra prošla vremena suprotstavljena je najmodernija tehnologija, izražena kroz 7-inčni dodirni ekran putem kojega se upravlja svim funkcijama u vozilu, poput radija, klime, navigacije, telefona, sustava za pomoć u vožnji... Klasični prekidači su nestali. Instrumentna ploča također je pojednostavljena. Izostao je brojač okretaja. Cactus je pročišćen od svega što nije neophodno. S druge strane, ponuda obuhvaća sve napredne elektronske pomagače (automatsko parkiranje, kameru za vožnju unatrag...).

Prepun inovativnih rješenja

Na verzijama s upravljanim mjenjačem ETG, tradicionalnu ručicu mjenjača zamjenjuje sustav „Easy Push”. Veliki panoramski krov ima visok stupanj toplinske zaštite. Mlaznice tekućine za stakla ugrađene su u brisače. Najupečatljivija inovacija ipak je Airbump, dizajnerski element dodan na karoseriju kako bi ju štitio od gradskih oštećenja ali i povećao mogućnosti personalizacije.

>> Čak četiri auta ocijenjena sa samo tri zvjezdice

Komentara 2

BO
bongosol
22:05 30.07.2014.

kutija na kotačima

IN
innich
13:55 30.07.2014.

kul

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije