Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurnost u prometu

Upoznajte Grahama! On može izdržati i najteže prometne nesreće

Graham
Foto: meetgraham.com.au
1/4
30.07.2016.
u 21:36

Evolucija je naša tijela opremila 'alatima' koji nam pomažu u mnogim izazovima. No ne i za prometne nesreće

Tijekom evolucije čovjek se prilagođavao mnogim izazovima iz svoje okoline i tijelo mu se mijenjalo kako bi on na njih mogao odgovoriti. No ljudsko tijelo nikada se nije prilagodilo na prometne nesreće.

To je bila inspiracija australskoj umjetnici Patriciji Piccini da napravi skulpturu tijela koje bi moglo izdržati i najteže prometne nesreće. Surađivala je s brojnim kirurzima i stručnjacima za prometne nesreće, a rezultat je – Graham. Čovjek čudna izgleda zapravo nam pokazuje kako bi nas evolucija trebala promijeniti da bismo preživjeli prometne nesreće. Cijelu ovu akciju objeručke je prihvatila australska agencija za sigurnost prometa kojoj je Graham poslužio za kampanju kojom se ljude upozorava na to u kojoj je mjeri naše tijelo “neopremljeno” za prometne nesreće.

Naglasak je na tome da su automobili evoluirali brzo, no da naša tijela još nisu uspjela odgovoriti tom evolucijskom izazovu. Graham je u toj mjeri privukao publiku da je postao i zvijezda na internetu. Vodstvo agencije za sigurnost prometa kaže da se dogodilo točno ono što su željeli – ljude je privukla skulptura, a usput su primili i poruku da u prometu treba biti oprezan i razborit. Voditelj agencije Joe Calafiore kaže da sve ovo pokazuje da se svijet i te kako treba pozabaviti i kvalitetom prometnica.

>>Eldorado jurnjave na autocestama hitno zaustaviti strogim kaznama!

>>VIDEO Nestrpljivi vozači probili ogradu na autocesti kod Svetog Roka i krenuli na 'put za nigdje'

Komentara 7

Avatar navijač
navijač
10:03 01.08.2016.

Ovaj mi više liči na saborskog zastupnika u budućnosti, koji je osim svih mogućih zaštita sada zaštićen i od prometa (na tuđi trošak dakako).

YE
Yesenin
23:02 31.07.2016.

Upoznali smo mi Karamarka!!!!

DA
dangebandi
13:06 31.07.2016.

Pravi ličanin, isti Darko Milinović

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije