Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novitet

Umjesto jednovolumena još jedan Opelov mali SUV – Crossland X

Opel Crossland X
Foto: Opel
1/5
26.01.2017.
u 09:55

Novi model na tržištu će zamijeniti Merivu, a uz Mokku X bit će drugi Opelov model u najbrže rastućem segmentu auta u Europi

Uz Mokku X - koja se prodaje odlično - Opel je predstavio još jedan mali urbani crossver/SUV model Crossland X.

Na tržištu će zamijeniti klasičan jednovolumen B segmenta Merivu, ali za razliku od Mokke, ponudit će više jednovolumenskih značajki u SUV formi.

Podsjetimo, trend zamjene jednovolumena SUV-ovima danas je vrlo izražen (Peugeot 3008, Renault Scenic i Espace...), a ako se pitate kako to da će Opel sada imati dva modela vrlo sličnih dimenzija i formi, i to je već uspješno proveo Suzuki s SX4 S-crossom i Vitarom. Crossland X dolazi u trenutno najbrže rastući segment, dok će Opel uskoro predstaviti i kompaktni SUV model Grandland X, koji će zamijeniti jednovolumen Zafiru. Za razliku od Mokke X, Crossland X će se nuditi samo s prednjim pogonom.

Novi model izvana je privlačan i kompaktan, iznutra vrlo prostran i svestran. Donosi i trendovsku dvobojnu karoseriju.

Svojom je dužinom od 421 centimetrom novi Crossland X 16 cm kraći od Astre, dok je istovremeno 10 cm viši. Putnici tako mogu uživati u povišenom položaju, a time i u izvrsnoj preglednosti. Praktičnost i fleksibilnost istaknute su stražnjom klupom koja se uzdužno pomiče 15 cm, a ako se skroz pomakne naprijed prtljažnik prima za klasu rekordnih 520 litara (inače 410 litara ). Podaci o motorizaciji nisu objavljeni, ali očekuje se da će se osloniti na bogatu ponudu benzinaca, dizelaša i LPG plinaša s ručnim i automatskim mjenjačima iz Mokke i Astre. Premijerno će Crossland X biti pokazan u ožujku na salonu automobila u Ženevi.

>> Ovo je novi Suzukijev crossover: vizualno je upečatljiv, a u Hrvatsku stiže u ožujku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije