Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mondial de l’Automobile

U Parizu nova Honda Civic, Škoda Kodiaq, prototip BMW-a X2...

Honda Civic
Foto: Honda
1/6
29.09.2016.
u 10:30

Pariški salon otvara se u četvrtak za novinare, a očekuje se 65 svjetskih i 13 europskih premijera te više od 1,2 milijuna posjetitelja

Pariški Mondial de l’Automobile, jedan od tri najveća europska salona automobila koji se bijenalno izmjenjuje s frankfurtskim i održava se od 1898. godine, u četvrtak vrata otvora novinarima, a od 1. do 16. listopada bit će otvoren i za posjetitelje.

Po broju posjetitelja, pariški salon je vodeći u svijetu, pa se očekuje da će i ove godine 65 svjetskih i 13 europskih premijera razgledati više od 1,2 milijuna posjetitelja. Ulaznica se po cijeni od 16 eura može kupiti i putem interneta.

Ali, ove će godine nedostajati nekoliko velikih proizvođača, a razlog je štednja, jer izložbeni prostori i salonski troškovi su vrlo skupi. Zbog toga se neki proizvođači poput Volva, koji neće izlagati ni u Parizu, okreću drugačijim marketinškim strategijama. Neće biti ni Forda, koji umjesto izlaganja u Parizu, planira ponuditi vožnje u svojim automobilima vozačima diljem Francuske. Svoje štandove u Parizu neće imati ni luksuzni proizvođači Rolls-Royce i Aston Martin, dok će i neki drugi proizvođači stegnuti remen. Primjerice, Volkswagen grupa odustaje od svoje tradicionalne glamurozne pretpremijerne večeri noć uoči otvaranja.

Ipak, očekuje se upečatljiv nastup francuskih proizvođača koji se na domaćem terenu uvijek žele pokazati u najboljem svjetlu, ali ni ostale snažne marke neće se dati gurnuti u drugi plan.

Među najavljenim pariškim premijerama su i potpuno novi model Škoda Kodiaq, novi Citroën C3, deseta generacija Honde Civic, novi Peugeoti 3008 i 5008, Kia Rio, Hyundai i30, Nissan Micra, Renault Megane sedan, Porsche Panamera...

Očekuje se prototip novog BMW-a X2. Mercedes će u Parizu najaviti osnivanje novog podbrenda električnih automobila, a očekuje se i pokazivanje E-klase u All Terrain inačici. Pod svjetla pariške pozornice dolazi i novi xsu superautomobil bez krova – Mercedes-AMG GT roadstera.

Među serijskim automobilima, veliku će pozornost svakako privući nova 10. generacija Honde Civic. U dužinu je Civic narastao za čak 12,7 cm pa je sada dug gotovo 4,5 m. Prtljažnik je porastao za tek jednu litru, ali je i dalje s 478 l najveći u klasi. Bit će dostupan s dva turbobenzinca, 1,0-litrenim trocilindrašem od 129 KS i 1,5 četverocilindarskim turbo motorom od 182 KS. Dizelaš je poznati 1,6 i-DTEC od 120 KS.

>> Suzuki novim zanimljivim crossoverima želi ponoviti uspjeh Vitare

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije