Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TESTU

Kompakt usmjeren na pouzdanost i agilnost

Toyota Auris
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/8
08.02.2016.
u 17:00

Toyota pouzdanost i trajnost svojih modela obično stavlja ispred dinamičnih voznih osobina, ali isprobani Auris 1,6 D-4D nudi i agilnost

Kompaktni Auris isprobali smo u izvedbi pokretanoj 1,6 D-4D turbodizelskim motorom od 116 konjskih snaga te sa Sport paketom opreme. U toj kombinaciji Auris - uz kvalitetu i trajnost - nudi i solidne vozne osobine.

Pokazao je startnost i agilnost dostatnu za svakodnevne potrebe i ekonomičnost primjerenu današnjem vozačkom džepu. Tijekom testa prosječno nam je trošio 6,2 l/100 km. No, iako je uparen s dobrim ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa, malo je bučniji no što bismo htjeli. Ugodnosti vožnje doprinosi i precizan električni servo upravljač, te ovjes podešen tako da pruža idealnu mjeru između udobnosti i osjećaja čvrstoće u vožnji, posebice na zavojitoj cesti.

Prostrani putnički prostor krase kvalitetni materijali. Idealan položaj za upravljačem nije teško naći, sjedala su široka i udobna. Na velikoj i preglednoj instrumentnoj ploči našlo se mjesta i za informacije o trenutnoj brzini, potrošnji,... Centralno mjesto zauzima veliki dodirni ekran kojim se upravlja većinom funkcija, primjerice onima za audio uređaj, klimatizacijski sustav, navigaciju. Toyotini su modeli već serijski dobro opremljeni, a Sport oprema donosi i LED svjetla, crne piano i kromirane detalje, el. podesive i grijane retrovizore, prilagodljivi tempomat, kontrolu prokizavanja i stabilnosti, stražnju kameru, automatski klima-uređaj.

Auris cjenovno starta od 118.600 kuna, za 1,33 izvedbu. Isprobani je dizelaš snažniji, a može se dobiti za 148.900 kn. Toyota Auris 1.6 D-4D Sport stoji 161.900 kuna.

 

>> Luksuzniji francuski kompakt robusnoga duha

>> Poželjan kompakt naglašene dinamike, ali i štedljivosti

Komentara 2

Avatar Olujni
Olujni
23:41 08.02.2016.

162.000 kn? Pa skoro pa poklon! Kakva povoljna cijena, evo nije čak niti 200.000! Bljak!

Avatar salvator
salvator
12:55 10.02.2016.

149000 i bmw-ov dizelaš je ok cijena.iako osnovni benzinac nudi sve za fer cijenu.Toyota No1.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije