Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na testu

Hyundai Tucson još agilniji i dizajnerski dotjeran

Hyundai Tucson
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/6
22.11.2015.
u 17:00

Najsnažniji dizelski motor u isprobanom Tucsonu nudi dobar odziv na gas i agilnu vožnju. Prostranost interijera je za pohvalu

Hyundaijev kompaktni SUV s novom je generacijom vratio staro ime, pa se više ne zove ix35 nego (opet) Tucson. Ovaj korejski model u Hrvatskoj je već našao mnoge poklonike, a očekujemo da će u novom izdanju dodatno učvrstiti poziciju na tržištu, jer poboljšanja su očita na mnogim područjima.

Prije svega, automobil sada izgleda mnogo bolje, modernije i dinamičnije. Dizajn interijera malo kaska za vanjštinom, no prostora ima dovoljno, a ugodan je i povišeni položaj sjedenja. Instrumentna ploča je pregledan a i informativna, kao i središnji 7-inčni dodirni ekran. U novom izdanju Tucson je duži i širi, a tri cm veći mu je i razmak među osovinama. Sada je Tucson 447,5 cm dug.

Dvolitreni dizelaš od 185 konjskih snaga nema nikakvih problema s pokretanjem više od 1,6 tona teškog i povišenog automobila. Isprobani je Tucson startan i agilan, a motor je elastičan i uglađen. Ovjes je poboljšan, upravljač direktniji. Tucson dolazi na novoj platformi. U vožnji je upravljiv, s lakoćom se dinamičnijim ritmom vozi i po zavojitoj cesti.

Novi Tucson cjenovno starta od 159.990 kuna, a testirani je primjerak - osim najsnažnijeg motora, odličnog automatskog mjenjača i 4WD pogona - donio i najbogatiju opremu. Stoga stoji 309.990 kuna.

>> Hyundai najavio crossover na temelju modela i20

>> Korejski kompaktni SUV još je robusniji i među najvećima u segmentu

Komentara 6

HH
helgin@hogar
08:06 23.11.2015.

ovi korejski dizajneri se ubili od kopiranja...

Avatar dmitarX
dmitarX
19:36 23.11.2015.

Vjerovatno kvalitetan auto, ali ne sviđa mi se..Teški mix svega i svačega. Stariji hyundai su mi bilji ljepši..

DU
Deleted user
09:32 24.11.2015.

teški kič od dizajna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije