Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEST: TOYOTA HILUX

U 8. je generaciji uzoran radni stroj usvojio i profinjenost

toyota hilux
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/9
31.08.2016.
u 09:15

Uglađeniji izgled novog Hiluxa naglašen je svjetlosnim sklopovima s LED dnevnim svjetlima, kao i aerodinamičnijom kabinom

Osma generacija Toyotina pick-up modela nedavno je stigla na naše tržište, a novi smo Hilux isprobali u Double Cab izvedbi, s pogonom na sva četiri kotača te opremljenog novim 2,4 D-4D motorom, automatskim mjenjačem i City paketom opreme. Tjedni test dodatno je učvrstio stav da je Hilux je vrhunski radni stroj, sposoban svladati i najteži teren, povući i ponijeti mnogo.

Radno, a ne osobno vozilo

No, to nije osobni automobil za svakodnevne situacije, iako ga u tu kategoriju guraju hrvatski propisi. Hilux – čak i ovako dobro opremljen – gospodarsko je, a ne osobno vozilo. Primjera koji to podupiru je mnogo. Hilux je robustan i izdržljiv, u vožnji pruža osjećaj snage. Ali, nije udoban u klasičnom smislu, a to pogotovo vrijedi za stražnju klupu. Snažan motor od 150 KS čini ga brzim, ali je i bučan.

Od prethodnika je novi Hulux osjetno upravljiviji. Uz pogon na sve kotače i blokadu stražnjeg diferencijala, ima i čvršću šasiju. Tovarni prostor u novoj je generaciji veći, čvršći i praktičniji, ali jedna će torba po njemu letjeti u svim smjerovima i prava ju je muka izvaditi iz vozila. Sve ovo jasno upućuje na to da je Hilux radni stroj. I kao takav savršeno funkcionira. Korak prema osobnim autima – u smislu bolje opremljene kabine – nije napravljen kako bi ga se utrpalo u nježniji kalup, već da se vozač i putnici osjećaju bolje i budu sigurniji.

Brojni sustavi pomoći vozaču

Funkcionalnijem interijeru sada se pristupa putem pametnog ključa. Multimedijom se upravlja preko 7-inčnog dodirnog ekrana. Izbornik modova vožnje je pojednostavljen. Bogatijoj opremi (kamera za vožnju unazad, sedam zračnih jastuka, prepoznavanje prometnih znakova...) dodan je i Toyota Safety Sense, skup sustava pomoći vozaču. Novi Hilux stoji od 165.900 kuna, a cijena testnog primjerka iznosi 329.900 kn.

>> Osvježeni pick-up s novim 3,0 V6 TDI motorom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije