Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sorento NA TESTU

Najluksuznija Kia konkurira terencima premium marki

05.06.2015., Zagreb - Automobil Kia Sorento.   Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
28.06.2015.
u 00:12

Sorento pokreće uglađen i tih turbodizelski 2,2-litreni CRD-i agregat koji raspolaže sa 200 konja i 420 Nm okretnog momenta

Korejci su s novim Sorentom napravili velik iskorak prema luksuznoj klasi u kojoj vladaju premium modeli BMW X5, Mercedes ML ili Jeep Grand Cherokee te pokazali što sve mogu ponuditi. A mogu puno, dojam je iz testnog modela, najopremljenijeg mogućeg, ali i jedinog koji se može kupiti u Hrvatskoj.

Ispod poklopca motora uglađen je i tih turbodizelski 2,2-litreni CRDi sa 200 KS i 420 Nm okretnog momenta koji uparen s glatkim 6-stupanjskim automatskim mjenjačem fino klizi u svim režimima vožnje. Mijenjati se mogu i modovi rada, pa ako se poželite dinamičnije vožnje u modu "sport" brži je odziv na gas i mijenjanje brzina. Ipak, sa Sorentom je najljepše krstariti, a zbog performansi (200 km/h maksimalna brzina, 9,6 s do stotke) ste sigurni da vam za bilo kakav manevar neće nedostajati snage. AWD pogon na sva četiri kotača potpuno je automatski i vozač na njega nema nikakav utjecaj, a on po potrebi raspoređuje moment na tražnje kotače.

Sjedi se visoko, u udobnim i širokim sjedalima. Kokpitom dominira 8-inčni multimedijski ekran s odličnim navigacijskim sustavom. Umjesto klasičnog brzinomjera i putnog računala ispred vozača je 7" TFT zaslon u boji. Sorento je opremljen stražnjom i prednjom parkirnom kamerom, kao i automatskim parking pilotom. Sve miriše na luksuz. Sorento nudi niz naprednih aktivnih sigurnosnih sustava, poput radarskog tempomata, sustava za upozorenje pri napuštanju trake, detektora mrtvog kuta, pomoći pri izlasku s parkirnog mjesta.

Sorento je najbolja i najopremljenija Kia svih vremena. Jasno je da njime pokušavaju konkurirati premium markama. No takva je i cijena, Sorento stoji 442.090 kn. Konkurencija je skuplja, ali i renomiranija.

>> Kia konceptom Novo najavila izgled novih modela

>> Kia Sorento napada njemačke terence Audi Q5 i BMW X3

Ključne riječi

Komentara 2

SC
schwertransport
20:08 28.06.2015.

Ja...

SI
simeeee
09:31 28.06.2015.

Kad ce neko ko ima novaca za bmw x5 kupiti kiu? Nemojte biti smišni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije