Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bavarski kompakt

Sportski elegantan BMW Serije 1 sada manje troši

BMW 1
Foto: BMW
1/2
20.01.2015.
u 18:00

Dorađeni su motori sa tri i četiri cilindra, pa sada, primjerice, BMW 116d EfficientDynamics na 100 km troši 3,4 litre goriva

Bavarski premium proizvođač osvježio je Seriju 1. Dotjerivanje se manje vidi na tek ponešto modificiranom vanjskom izgledu, a više je utjecalo na pogonsku grupu. Naime, "jedinica" s trojim i s peterim vratima dobila je nove benzinske i dizelske motore sa tri i četiri cilindra, reducirane potrošnje i emisije štetnih plinova. Primjerice, BMW 116d EfficientDynamics sa 116 konjskih snaga troši samo 3,4 l/100 km, uz emisiju CO2 od 89 grama po kilometru. Snaga 6-cilindričnog motora u BMW-u M135i M Performance povećana je na 326 KS.

Vizualno, promjene se vide na modificiranoj prednjoj rešetki, većim usisnicima zraka, novim prednjim svjetlosnim sklopovima sa standardnim LED dnevnim svjetlima. Nova su i stražnja svjetla, a promjene se vide i u sofisticiranijem interijeru. Dio serijske opreme BMW-ove "jedinice" sada su i automatski klima-uređaj, senzor za kišu, radio, iDrive sistem sa 6,5-inčnim ekranom visoke razlučivosti... Obnovljena "jedinica" u Hrvatsku stiže na proljeće.

>> BMW serije 2 Active Tourer u Hrvatskoj od 225.137 kuna

>> M verzije X5 i X6 sa 575 konjskih snaga

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije