Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPEL KARL

Simpatičan i prostran za manje od 10.000 eura

Opel karl
Foto: Opel
1/3
10.12.2014.
u 08:45

Dugačak je 3,68 metara, dolazi s peterim vratima i u prostranu kabinu prima petero putnika

Opel je predstavio novi model s početka ponude koji će se zvati Karl, prema sinu osnivača tvrtke Adama Opela, a na tržište stiže u ljeto iduće godine.

Karl, za razliku od dosad najmanjeg Opela u ponudi, šminkerskog Adama, ima pet vrata i samo je dva centimetra kraći (368 cm), ali je zbog pomalo jednovolumenske forme prostraniji. U Opelu tvrde da je Karl mali praktičan gradski automobil za petero putnika, a u osnovi mijenja dosadašnji model Agilu koja se posljednjih godina u Hrvatskoj nije prodavala. Još jedna bitna razlika Karla u odnosu na šminkerksi Adam je njegova cijena, koja će za početni model biti manja od 10.000 eura.

Napredna oprema

Karl izgleda vrlo skladno. Gledano s boka, karakteriziraju ga tri precizne oštre linije, dok je prednja maska vrlo slična novoj Corsi.

Posebno za Karla Opel je razvio novi moderni trocilindarski 1-litreni Ecotec benzinac sa 75 KS koji će biti uparen s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Karl će biti standardno ili uz doplate dostupan s cijelim nizom sigurnosne opreme koja je rijetkost u klasi gradskih minija. Serijski dolazi s ESP i ABS sustavom te pomoći prilikom kretanja na uzbrdici, a može biti opremljen sustavom pomoći prilikom parkiranja, tempomatom, grijanim prednjim sjedalima i upravljačem, krovnim prozorom.

Moderni IntelliLink

U ponudi je i sustav upozorenja o napuštanju prometne trake koji upozorava vozača ako nenamjerno napusti svoju voznu traku.

Za tako male vanjske dimenzije u unutrašnjosti nudi iznimnu prostranost. Instrumenti su fokusirani na vozača, a opcijski se nudi i Opelov informacijsko-multimedijski sustav IntelliLink koji omogućuje jednostavnu integraciju s pametnim telefonima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije