Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKODA CITIGO

Sa samo 100 eura prešao čak 2619 kilometara

škoda citigo
Slavko Midžor/PIXSELL
20.10.2013.
u 10:00

Gradski Citigo s pogonom na komprimirani prirodni plin proputovao je čitavu Europu

S pravilnim korištenjem, Škoda Citigo može pridonijeti osjetnoj uštedi u kućnom budžetu, pogotovo kad se radi o gradskoj vožnji. Ipak, teško da može - jer to malo tko općenito može - konkurirati svojoj \"zelenijoj\" verziji, kako je ovoga ljeta pokazao Gerhard Plattner.

Naime, Platter drži rekord u nekoliko kategorija štedljive vožnje, a ovoga ljeta oborio je i jedan novi, koji će jako teško neko drugo vozilo moći oboriti. Svojom Škodom Citigo prešao je 2619 kilometara diljem Europe uz budžet od samo 100 eura.

Citigo koji je koristio ekološki je rođak onog kojeg vozim po Zagrebu, jer umjesto standardnih goriva koristi komprimirani prirodni plin, poznatiji kao CNG. Taj plin fosilno je gorivo koje se sve više koristi kao zamjena za benzin i dizel zbog njegovih karakteristika koje su manje štetne za okoliš. Koliko je štedljiv pokazalo je i Platterovo petodnevno putovanje po Europi.

Prosječna potrošnja koju je ostvario iznosila je 2,9 kilograma plina na sto kilometara, što mu je na kraju putovanja uštedilo osamnaest i pol eura od početnih sto. Naravno, tu su i razne tehnike kojima se služio kako bi štedio gorivo, no one su tek alati s kojima pokušava kontrolirati rad motora. Dok čitam njegove dojmove bojim se da ću i sam poželjeti krenuti put Europe, pa da vidim koliko daleko mogu stići sa 100 eura i jednom Škodom Citigo.

>> Centimetri su svugdje važni, ali na gradskim su ulicama najvažniji

>> Praktičnost je jedan od glavnih razloga za kupnju gradskog auta

>> U malom pakiranju brojni elektronski pomagači za sigurnost

>> Gradski Citigo i u malom pakiranju krije puno zanimljivih opcija

>> Gradski dečko dobro se snalazi i izvan urbanog prometa

>> Škoda Citigo kao mala mobilna redakcija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije