Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tesla rally

Rimac prodao prvi Concept One bogatom Amerikancu

Tesla rally
Foto: Mladen Milčić
1/10
30.05.2014.
u 17:49

U Smiljan je među prvima stigao Ivica Repić iz Malog Bukovca kraj Varaždina sa svojom električnom preradom Citroëna AX u koji ne uložio samo 5000 eura, a pokazuje se bolji od automobila koji koštaju 6 puta više.

Ekološka karavana Nikola Tesla EV rallyja danas je iz Zadra preko Velebita stigla u Smiljan, rodno mjesto Nikole Tesle. Uspon na Velebit, s razine mora na gotovo 900 m nadmorske visine svaki su svi automobili, a naš je Smart bez problema stigao u Smiljan, 124 kilometra prevalili smo za manje od dva sata i odmah se prikopčali na novopostavljenu punionicu u Tematskom parku Nikole Tesle.

U Smiljan je među prvima stigao Ivica Repić iz Malog Bukovca kraj Varaždina sa svojom električnom preradom Citroëna AX u koji je uložio samo 5000 eura, a pokazuje se boljim od automobila koji koštaju 6 puta više. Naš je Smart bio pun za svega sat vremena, ali drugi nisu bili te sreće jer se na punionicu mogu priključiti samo električne Tesle i Smartovi, koji koriste Teslinu tehnologiju. Drugi su se morali spojiti na obične utičnice i agregat tvrtke Dok-ing, koji nas je spasio više puta u ovih tri dana jer Hrvatska ima samo pet brzih punionica pa se rally bez podrške agregata ne bi ni mogao održati.

Od Smiljana do Zagreba preko Plitvičkih Jezera ima još 210 kilometara, pa većinu očekuju još dva višesatna punjenja i dolazak u Zagreb u ranim jutarnjim satima. U Smiljan je stigao i Mate Rimac, nažalost ne s Concept Oneom, već sa četiri električna bicikla Greyp i američkim kupcem, prvom fizičkom osobom koja je kupila njegov superautomobil na struju. Zbog završnih radova na novom automobilu nisu ga mogli dovesti na rally.

>>Od Njivica do Karlobaga stigli smo za 2 sata i to bez ispuštanja štetnih plinova

>>Sa Smartom 850 km na struju u tri dana

Komentara 5

BA
banijash
18:45 30.05.2014.

"Zbog završnih radova na novom automobilu nisu ga mogli dovesti na rally." .....dobar je :))

Avatar future Gohan
future Gohan
19:16 30.05.2014.

Koji lažov... ha, ha, ha.. i opet je prodao prvi automobil, koji je ovo već puta po redu? Autek mu ne može voziti ni 100km.. tolko o tom folirantu, koliko je medijskog prostora zauzeo, stvarno čovjek pomisli da je konkuret Tesli, a ono... lol

VU
vucic
20:15 30.05.2014.

Zar ima još ijedna naivčina na ovom svijetu koja nakon toliko godina muljanja tih prevaranata Rimac vjeruje u njihove lovačke priče? Naravno da je concept one obična navlakuša, a vozilo je potpuno neupotrebljivo, osim u plaćenim novinskim člancima, naravno. Anonimni kupac, moš mislit... zašto kupci ferarija i lambourghinija nikad nisu anonimni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije