Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Niže uspjehe

Rimac ponosno poručio: Radimo bateriju za Aston Martinov superauto

Aston Martin
Foto: aston martin
1/5
15.02.2017.
u 23:00

Konstrukcija će se sastojati od karbonskih vlakana te posebno prilagođenog prijenosa i ovjesa koji je osmislio Adrian Newey iz Red Bullova F1 tim

Mate Rimac objavio je na Facebooku da će njihova baterija biti ugrađena u tzv. superautomobil kojeg je Austin Martin predstavio u srpnju prošle godine.

Ime automobila je AM-RB 001 i bit će hibrid, kako pišu 24sata. Cosworth će isporučiti 6,5 litara V12 motor od 1000 konjskih snaga, a za 'struju', odnosno baterijski pogon bit će zadužena tvrtka Rimac.

Konstrukcija će se sastojati od karbonskih vlakana te posebno prilagođenog prijenosa i ovjesa koji je osmislio  Adrian Newey iz Red Bullova F1 tima. 

- Dugo sam imao želju dizajnirati cestovni automobil. Bio sam odlučan u tome da AM-RB 001 mora biti pravi cestovni automobil, ali i jurilica sposobna za ekstremne performanse na stazi, što znači da ovo mora biti i vozilo s dva lica - rekao je Newey prošle godine prilikom predstavljanja automobila.

Aston Martin navodno planira proizvesti između 99 i 150 takvih automobila, a za trkaću verziju njih 25. Cijena vozila još je nepoznata. 

>> Rimac među najuspješnijim mladim poduzetnicima Forbesa: Cilj mu je tvrtka koja želi biti više cool od Tesle

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Bojko
Bojko
04:24 16.02.2017.

Svakako, mož misliti, on je jedan od koji rade pod nekim koperantom... ajde molim Vas više taj Rimac i hrpetina laži koja se prodaje pod njegovim imenom, već pet godina, svaki mjesec prodaje upravo prvi primjerak automobila, i još nije prodao ama baš ništa, uposlio ama baš nikog, pardon jednu spremačicu i mater....

TR
Trnjanec
09:38 16.02.2017.

Recimo da proizvedu 125 automobila i da za svaki postoje originalni i rezervni paket baterija... To je 250 komada. Neka svaki košta 20.000 eura, to je pišljivih pet milijuna eura prihoda, a profit će biti debelo ispod toga. Postoje tvrtke u Hrvatskoj o kojima se ne piše, a koje naprave pedeset puta više prometa godišnje, i tako svake godine.

ST
Stojko
16:48 16.02.2017.

Nije bitno koliko će Rimac zaraditi na ovom poslu. Bitna je referenca koja kaže Rimac proizvodi najbolje automobilske baterije na svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije