Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTAŠ

Renaultova raketa s 500 KS i samo 1100 kg juri više od 300 km/h

Renault R.S. 01
Foto: Renault
1/7
02.09.2014.
u 17:00

Bivši prvak f1 Alain Prost smatra da R.S. 01 ima odlične šanse da postane pravi trkaći GT auto ili bolid za utrke izdržljivosti

Renault je predstavio svoj novi trkaći bolid koji će iduće godine juriti stazama na World Series by Renault natjecanju. To će mu biti odskočna daska za profesionalna GT prvenstva i utrke izdržljivosti poput 24 sata Le Mansa.

Masa od samo 1100 kilograma postignuta je prvenstveno zahvaljujući monokok školjkastoj karoseriji od ugljičnih vlakana i korištenju najlakših materijala.

Motor razvija 500 KS, pa R.S. 01 ima 2,2 kg po jednoj konjskoj snazi. Poput svih Renaulta pod dizajnerskom palicom Laurensa van den Ackera, Renaultsport R.S. 01 ima istaknuti veliki logo, ključno obilježje na prednjem kraju. Impresivna je širina vozila od 200 cm, u odnosu na visinu od samo 111,6 cm. A sportski dojam pojačan je LED svjetlima postavljenim pokraj usmjerivača zraka za hlađenje kočnica. Stražnjim krajem dominira veliki spojler i dvije goleme ispušne cijevi.

Foto: Renault

Najbolju preporuku za R.S. 01 dao je bivši prvak formule 1 Alain Prost.

– Renaultsport R.S. 01 je spektakularni trkaći automobil, u najčišćoj tradiciji GT automobila. Sa svojim najvišim sportskim kapacitetima, Renaultsport R.S. 01 ilustrira bogatu stručnost Renaultovog sportskog odjela i sposoban je razviti se u pravi trkaći GT automobil ili postati prvak u natjecanju izdržljivosti – kaže Prost.

>> Mégane srušio Seatov rekord i postao novi kralj Nürburgringa. Pogledajte kako

>> Cupra 280 ponovno lovi Megane R.S. za slavu na kultnom Nurburgringu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije