Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAND SCENIC

Renault predstavio produženu izvedbu novog Scenica

Renault Grand Scenic
Foto: Renault
1/7
31.05.2016.
u 18:00

Dizajnerski se od Scenica najviše razlikuje okomito postavljenim stražnjim svjetlima s 3D efektom

Renault, europski pionir u proizvodnji monovolumenskih automobila, nakon nove četvrte generacije kompaktnog jednovolumena Scenica predstavio je i njegovu produženu Grand izvedbu. Kao i do sada, Grand Scenic će se moći naručiti s pet ili sedam sjedala, a baš kao i lani predstavljen veći Espace i ove godine na Zagreb Motor Showu pokazan novi Scenic, odlikuje se crossoverskim dizajnom.

Novi Grand Scenic (463,4 cm) je u odnosu na Scenic 24 cm duži, a od dosadašnjeg je modela 1,5 cm viši, 7,5 cm duži i dva cm širi. Narastao mu je i međuosovinski razmak (za 3,5 cm), a crossoverski izgled mu daje veće odstojanje od tla, koje je sa 13 podignuto na 16 cm. I prtljažnik je porastao za 40 litara na ukupno 718 l.

Dizajnerski se od Scenica najviše razlikuje okomito postavljenim stražnjim svjetlima s 3D efektom. Dakako, uz prostranost u ovakvim je autima bitna i praktičnost. Grand Scenic ima funkciju automatskog preklapanja stražnjih sjedala One Touch Folding koja omogućuje dobivanje ravne podnice i olakšava utovar tereta jednim pritiskom tipke.

Vozaču su dostupni i brojni aktivni sustavi za pomoć u vožnji. Primjerice, prvi je model u segmentu koji serijski donosi aktivno kočenje u nuždi s otkrivanjem pješaka. Za ugodniju vožnju Renault nudi i Multi Sense sustav uz multimedijski tablet R-Link 2 s velikim 8,7-inčnim zaslonom i head-up zaslonom u boji.

Grand Scenic će se nuditi s dva TCe turbobenzinska motora sa 115 i 130 KS te tri dizelska dCi agregata od 110, 130 i 160 KS. Šestbrzinski ručni mjenjač je u serijskoj opremi, dCi 110 dolazi opcijski sa 7-stupanjskim EDC automatikom s dvije spojke, a dCi 160 isključivo s automatikom.

Komentara 2

Avatar VitoBH
VitoBH
23:44 14.06.2016.

dobar auto, ako napišem da je loš obrisat će post

AA
aabbcc
11:39 02.06.2016.

Novi modeli su uvijek mačak u vreci i treba im bar 5 god. da se dokažu na cestama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije