Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Yamaha sport touring MT-09 Tracer

Prvi favorit u izboru za motocikl godine

26.07.2015 ZagrebMotor Yamaha Photo: Boris Scitar/Vecernji list
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/3
04.08.2015.
u 08:17

Okorjeli bikeri imaju uzrečicu da je motor to bolji što je snažniji i teži. Posve točno, pogotovo ako se to odnosi na duža putovanja

Problem s takvim strojevima je teža upravljivost u gradu, u što spada i pregrijavanje i 'kuhanje mašine' kad asfalt vrije na +40 C. Tracer je pokazivao da se njegov stroj zagrijao i na 105-106 C, ali nije se gasio...

Yamaha je s novim modelom za 2015. godinu, MT-09 Tracerom potvrdila zbog čega je prepoznata kao brend s najboljim omjerom uloženog i dobivenog. Za 83.900 kn dobit ćete robusni, moćni motor koji je u pravom smislu putni, za turneju do Norh Capa, a istodobno je i vozilo za manevre u gradskoj vrevi, ekonomično i lako upravljivo.

Tracer je zapravo 'nabildana' verzija MT-09. Glavna razlika u odnosu na hit-model 'dark side of Japan' su prednja maska i vjetrobran koji pruža odličnu zaštitu od vjetra, što smo se uvjerili na navjetrovitijem mjestu u Hrvatskoj, na Maslenici. Tu su i štitnici za ruke, te komotno sjedalo za vozača i suvozača podesivo po visini. Tracer je sport touring model s trocilindričnim agregatom od 847 ccm koji razvija 115 KS. Tri cilindra daju karakteristični, reski zvuk sportske jurilice, a veliki okretni moment pruža mogućnost ležerne, crousing vožnje. To naglašava i mogućnost tri moda vožnje, s tim da najslabiji B mod smanjuje snagu na 95 KS (npr. za kišne uvjete). Snažna ubrzanja u svim brzinama naglašavaju koliko je to ozbiljan 'sportaš', uz sjajno prianjanje i držanje ceste, te ono najvažnije – sigurnost uz pouzdane kočnice.

Savršeni dojam zaokružuje futuristički, agresivni dizajn s jakim svjetlima u LED tehnologiji.

Yamaha je opet pogodila – ponudila je vrhunski motocikl za uzbudljive ljetne ture, ali i odlazak na posao. Zato nije slučajno da je Tracer brzo zauzeo tron među najprodavanijim motociklima u Europi ove sezone i da je prvi favorit za prestižnu titulu motocikla godine.

>> Yamaha MT-07 povoljnom cijenom izaziva velik interes javnosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije