Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOLVO

Predstavljen novi XC90: 'Ovo je jedan od najvažnijih dana u našoj povijesti'

Volvo XC90
Foto: Volvo
1/9
27.08.2014.
u 09:12

Druga generacija SUV-a pokazuje kako će izgledati svi budući modeli Volva

Volvo je objavio prve fotografije dugoočekivane premium druge generacije SUV-a XC90, čija je prva generacija predstavljena još 2002. godine. U švedskoj tvrtki kažu kako novi model, rezultati trogodišnjeg rada i dio investicijskog programa teškog 11 milijardi dolara, označava novi početak u njihovoj povijesti i pokazuje kako će svi budući modeli izgledati.

- Ovo je jedan od najvažnijih dana u našoj povijesti. Ne predstavljamo samo auto, već ponovno predstavljamo svoj brend - rekao je predsjednik i CEO Volva Håkan Samuelsson.

U skladu s tim, XC90 je prvi Volvo s novim, istaknutijim logom koji u kombinaciji s ostalim elementima nagovještava nešto agresivniji dizajn. U tom smjeru idu i bočne strane, s kotačima veličine do 22 inča. Interijer je, tvrde u Volvu, njihov dosad najluksuzniji. Na sredini komandne ploče ističe se dodirni zaslon koji čini srce novog kontrolnog sustava. XC90 ima sedam sjedala, s tim da treći red, obično najneudobniji, nudi komforan smještaj za ljude do 170 cm visine. Naravno, tu je i niz pametnih sigurnosnih rješenja karakterističnih za Volvo.

Foto: Volvo

Kupci će moći birati između niza dvolitrenih četverocilindraša Drive-E, a vrh ponude čini Twin Engine, kombinacija turbobenzinca i električnog motora s ukupnom snagom od 400 KS i emisijom ugljičnog dioksida od oko 60 g/km.

Novi XC90 trebao bi biti službeno predstavljen na auto-salonu u Parizu, nakon čega će ga kupci moći naručiti do kraja godine. Kupci će preko interneta moći naručiti i posebno izdanje First Edition u 1927 primjeraka, čime se odaje počast godini osnutka tvrtke. Online trgovina otvara se 3. rujna, a cijena kreće od 90.200 eura.

>> 60 godina rijetkog Volvo kabriolet modela Sport

>> Volvo u Zagrebu stavlja ključ u bravu i seli u Beč

Komentara 2

EL
elv
07:51 28.08.2014.

Bio i ostao najbolji premium. Bravo Volvo!! Jednom Volvo zauvijek Volvo....

Avatar Milokliz
Milokliz
11:56 04.09.2014.

Neloše, dobar skroz, da imam para stajem u red. A na banana republika tržištu uzalud se trude vikinzi - ako nije švabo neće selo znati da se ima, da se može...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije