Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITETI IZ DETROITA

Povratak Ford GT-a sa 600 KS i Honde NSX 
sa hibridnih 550 konja

Ford GT
Foto: Ford
1/5
20.01.2015.
u 08:18

Dok se Amerikanci i Japanci razmeću superautomobilima, Mercedes je predstavio sportsku verziju novog SUV/coupea GLE 63 S Coupe AMG koji razvija čak 585 KS

Ford je na domaćem terenu, na prvom ovogodišnjem velikom salonu automobila u Detroitu predstavio model GT, drugu generaciju svog superautomobila koja se proizvodila samo dvije godine (2005. i 2006.) i u samo 4038 komada. Novi GT je i dalje dizajnerski moderna verzija s retro elementima kultnog Forda GT40 iz 60-ih godina.

Jači od BMW-a X6 M

Ali, nikad nije bio snažniji. Pokreće ga središnje smješten 3,5-litreni twin-turbo EcoBoost V6 motor koji proizvodi čak 600 konjskih snaga, a prijenos snage vrši 7-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke.

Performanse mu još nisu poznate.

Ni Japanci nisu ostali dužni. Nova generacija legendarnog supersportskog NSX modela predstavljena je nakon 25 godina. Pokreće ga hibridni pogonski sklop kojeg tvore središnje smješten bi-turbo V6 motor te tri električna motora. Honda navodi da bi NSX sinergijski trebao razvijati 550 konja. Mjenjač je 9-stupanjski automatik s dvije spojke, a ni njegove performanse još nisu poznate.

Foto: Honda

U utrci snage sudjeluju i Europljani. Mercedes je premijerno u Detroitu predstavio sportsku verziju SUV/coupea GLE 63 S Coupe AMG kojeg pokreće 5,5-litreni V8 bi-turbo motor koji razvija čak 585 KS i kamionskih 760 Nm okretnog momenta. To je malih, ali značajnih deset konja više od konkurenta BMW X6 M.

GLE AMG do stotke dolazi za samo 4,2 sekunde.

Mini je na salonu pokazao svoj najsnažniji model u povijesti. Novi sportski Mini JWC pokreće 2-litreni TwinTurbo sa 231 konjskim snagom i 320 Nm. Do stotke dolazi za 6,3 sekunde.

Popularni kamioneti

Većinu ostalih noviteta već smo predstavili, budući da su se fotografije i podaci pojavili prije samog salona. A među najvećim zvijezdama detroitskog salona su novi Audi Q7, Volvo S60 Cross Country, Infiniti Q60 concept, Mercedes concept F015 Luxury in Motion,

Dakako, ne nedostaje ni velikih kamioneta koje Amerikanci obožavaju. Tako je Ford predstavio u SAD-u vrlo popularan pick-up F150 Raptor, Toyota pick-up Tacoma, a Hyundai im je uzvratio s konceptnim pick-up automobilom Santa Cruz pomalo svemirskog dizajna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije