Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITET

Povijesnim vrlinama kultni njemački kombi dodao je sve blagodati modernog doba

Volkswagen Transporter
Foto: Volkswagen
1/3
22.04.2015.
u 10:13

Volkswagen T6 u novom izdanju na hrvatsko tržište stiže tijekom lipnja. Cijene mu još nisu poznate, ali ne bi se trebale bitno razlikovati od trenutačnih

Šesta generacija Volkswagenova kombija Transportera (T model), iza koje je 65 godina duga povijest, predstavljena je prošlog tjedna u Amsterdamu. Nasljednik kultnog T1, koji se pojavio 1949. kao prvi poslijeratni VW (danas očuvani primjerci postižu cijene veće od 100.000 eura) i njegova nasljednika T2 kojeg su proslavili hipiji, tehnički i dizajnerski se ne razlikuje previše od pete generacije koja je na tržištu od 2003. godine. Više je to temeljiti redizajn nego nova generacija modela.

Ali, T6 osvježen je izvana i iznutra. Svjetlosni sklopovi, istaknutije rešetke hladnjaka po uzoru na one s Passata i niže postavljeni retrovizori daju mu dinamičniji izgled. U interijeru je naglasak na praktičnosti, ali i luksuznim detaljima kod skupljih verzija. Po prvi put Transporter dolazi s infotainment sustavom i ekranom u boji, a opcijski i s LED svjetlima. Donosi niz sigurnosnih sustava kao što su park pilot, upozorenje pri napuštanju trake, adaptivni ovjes i adaptivni cruise control. Novost je električno podešavanje sjedala i otvaranje vrata prtljažnika.

Dostupan je uz dva osovinska razmaka i tri visine krova, a dolazi u tri osnovne izvedbe: kao dostavni Transporter (teretni prostor od 3,5 do 9,3 kubnih metara), kao putnička Caravelle i luksuzni putnički Multivan. Moći će se naručiti u mnogim podizvedbama bilo kao dostavnjak ili putnički kombi među kojima je i nova verzija povijesne Samba izvedbe u karakterističnoj crveno-bijeloj boji.

Dolazi s novim, štedljivijim i učinkovitijim motorima. Dvolitreni TDI sa četiri cilindra dostupan je sa 84, 102, 150 i 204 KS. Najštedljivija verzija je ona sa 102 KS koja prosječno troši samo 5,5 l/100 km. Benzinski 2,0 TSI motori nude 150 i 204 KS. Upareni su s ručnim mjenjačima s 5 stupnjeva ili 7-stupanjskim DSG automatikom, a opcijski će se nuditi i s 4Motion pogonom na sve kotače. Na tržište stiže krajem lipnja. Cijene još nisu poznate, ali ne bi se trebale mnogo razlikovati od dosadašnjih.

>> 50.000 T5 California kombija u 10 godina

>> Zbogom kultnom VW kombiju nakon 63 godine

Komentara 3

K2
ktm 250sx
11:17 22.04.2015.

Da zlata vrijedan traktor. Samo krpaj,vozi,krpaj vozi...

OL
olrajt
11:01 22.04.2015.

...zlata vrijedan auto!....i samo ide,ide,ide.ide i ide!

AA
aabbcc
22:03 22.04.2015.

Dobar mu ovaj trosjed pozadi i ako se razvuce auto i po. Salu na stranu ali auta bi trbala biti pozadi kao spavaca kola !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije