Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽILI SMO

Popravak oštećenog stakla od 150 kuna, a zamjenski vjetrobran stoji od 800 kuna

šoferšajba
Foto: ilustracija
25.01.2015.
u 19:00

Popraviti se može oštećenje promjera do 10 mm u vidnom polju vozača, odnosno do 30 mm na drugim dijelovima, a u ostalim se slučajevima staklo mora zamijeniti

Jedno od češćih oštećenja na automobilima su oštećenja stakla. Pogotovo je to izraženo zimi kada je na cestama mnogo nečistoća. Nakon povlačenja snijega i češćih kiša mnogo je kamenčića na kolnicima koji vrlo lako mogu u kretanju razbiti stakla na automobilima.

Treba reagirati odmah

Gotovo da nema vozača kojem nije nikada frcnuo kamenčić u automobil. Pogotovo se to često događa ako se vozite iza kamiona. Najčešće neznatno ošteti lim ili se samo odbije od stakla, ali nije rijetkost da ošteti staklenu površinu, najčešće vjetrobransko staklo. Ako je oštećenje manje, odnosno prosječnog promjera do 2-3 centimetra, može se i reparirati. Bitno je da reagirate odmah kako se oštećenje ne bi proširilo, jer u tom slučaju jedino rješenje će biti zamjena stakla.

Ako je staklo samo napuklo te ste brzo reagirali moguće ga je, dakle, popraviti. To je znatno povoljnije nego kupnja novog vjetrobranskog stakla. No popravak oštećenja promjera do tri cm je moguć samo ako oštećenje nije u vidnom polju vozača. Popravak oštećenja u vidnom polju je moguće samo ako je oštećenje manje od deset milimetara. Ovisno o stupnju oštećenja vjetrobrana, popravak traje od 15 do 60 minuta. Cijene reparaci­je vjetrobranskog stakla u neovlaštenim servisima su od 100 do 150 kuna.

Ako vam je garancija za automobil istekla ne isplati se na popravak ili zamjenu stakla ići u ovlašteni servis koji je nekoliko puta skuplji od neovlaštenih, ali također stručnih autostaklarskih radionica, koje daju i garanciju na zamjensko staklo.

Stručna ugradnja

Samo zamjensko staklo za prosječan automobil B ili C segmenta stoji od 500 do 1000 kuna, na što treba dodati i cijenu ugradnje koja se kreće od 250 do 300 kuna. Ugradnja vjetrobranskog stakla gotova je u jednom danu. Ali, bitno je reći da se zbog sigurnosti treba obaviti valjano, dakle treba ju povjeriti stručnjacima.

Komentara 3

Avatar dr. Evil
dr. Evil
08:18 26.01.2015.

jel popravljate i rupe od metka u šajbi?

Avatar ucjena
ucjena
06:41 26.01.2015.

nekada su osiguravali, nudili, i opet ce, sva voda osiguranja je na njihov mlin, jos malo pa bi, samo pokupili lovu, a tako se i ponasaju(ne svi) kao da staklo i farovi nisu dio automobila, nego viseci, privjesci,

Avatar Ironman0105
Ironman0105
14:28 27.01.2015.

hmmm..ovdje u Americi, bar u Juznoj Karolini, svaki je popravak vjetrobrana (racunajuci i promjenu, ako je potrebna) besplatan, odnosno pokriven osiguranjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije