Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPROBALI SMO

Peugeot 208 uglađenost skriva iza sportske kože

Peugeot 208
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/5
02.10.2015.
u 11:00

Teksturirana Ice Silver boja nova je u ponudi, a uz detalje u boji limete ostavlja snažan dojam

Obnovljeni Peugeot 208 dotjeran je tehnički i stilski, a donosi i nove motore, učinkovitije od prethodnih. Vizualno, maska je nova, maglenke su premještene na novu poziciju, a presložemo 'lice' automobilu je dalo dojam širine i dinamičnosti. Isprobani se primjerak prvenstveno ističe mat sivom bojom. Ova je teksturirana boja nova u ponudi (Ice Silver, 4350 kn), a uz detalje u boji limete ostavlja snažan dojam.

Imidž sportaša nije ugrozila ni karoserija s peterim vratima, zbog koje je automobil ipak praktičniji, jer je olakšan pristup stražnjoj klupi. Sjedala su čvrsta i udobna, dobar položaj za upravljačem nije teško naći. U ponudi su tri razine opremljenosti, a Allure je najraskošnija. Od srednje razine opreme Peugeot 208 serijski donosi 7-inčni ekran na kojem je - zahvaljujući novom sustavu MirrorScreen - omogućen prikaz zaslona pametnog telefona na zaslonu vozila. Vozač se tako u automobilu može koristiti svim aplikacijama s mobitela. Na istom se zaslonu prikazuje se i slika kamere za vožnju unatrag. Tom je opcijom također opremljen testni primjerak, a za stražnje senzore za pomoć pri parkiranju (s kamerom) isplati se doplatiti 4200 kn.

Sva tri ponuđena dizelska motora imaju 1,6-litrenu bazu, a isprobali smo srednji, sa 100 konjskih snaga. Elastičan je, agilan, te radi uglađeno i tiho. Za većinom gradsku vožnju snažniji agregat 208-ici nije ni potreban. Odlično surađuje s preciznim 5-stupanjskim ručnim mjenjačem. Vožnja ovdje predstavlja užitak, bez obzira na naizgled nesportske performanse (10,7 sekundi do 100 km/h). Deklariranu potrošnju od 3,4 l/100 km nismo uspjeli ostvariti, no zadovoljni smo i s prosječnih pet litara.

Cijena testiranog modela sa svom dodatnom opremom (stakleni panoramski krov, el. preklapanje retrovizora, el. podizači stražnjih stakala,...) iznosi 143.250 kuna. Peugeot 208 Allure 1,6 BlueHDi S&S 100 inače stoji 123.513 kuna.

>> Šminker koji se ipak malo više 'fura' na mišiće

>> Peugeot je sa 308-icom napravio pravu malu revoluciju

Komentara 1

BU
bugatti
22:54 03.10.2015.

3,4 l /100 km moze samo Golf - Das auto ! ha ha !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije