Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pariz Auto Show

Premijerno pokazana Micra u Hrvatsku stiže u svibnju 2017.

Nissan Micra
Foto: nissan
1/6
29.09.2016.
u 13:52

Pažnju plijeni upečatljivim dizajnom, posebice istaknutom linijom koja se proteže preko boka automobila

Nissan je novu, petu generaciju Micre uspješno držao u tajnosti sve do premijernog otkrivanja na pariškom salonu automobila, koji je u četvrtak vrata otvorio novinarima, a od 1. do 16. listopada moći će ga razgledati i posjetitelji. Nova Micra u Hrvatsku bi trebala stići u svibnju 2017. godine.

Pažnju plijeni upečatljivim dizajnom, posebice istaknutom linijom koja se proteže preko boka automobila. Ručice stražnjih vrata skrivene su u C-nosačima, a krovni spojler podiže dinamiku izgleda i poboljšava aerodinamička svojstva nove Micre. Niža je, šira i dulja od prethodnice te donosi prostraniju unutrašnjost. Vozačev položaj za upravljačem je niži. Armaturna ploča u obliku krila stvara prozračan i profinjen dojam. Micra pete generacije prvi je Nissanov automobil B segmenta s ovako bogatom ponudom naprednih sigurnosnih tehnologija, koje se obično nalaze u većim automobilima. Primjerice, uključuju sustav za sprječavanje izlaska iz prometnog traka, prvi put u segmentu. Izdvajaju se i inteligentni sustav kočenja u nuždi s prepoznavanjem pješaka, prvi put ugrađen u Nissanov automobil za europsko tržište, Inteligentni Around View Monitor, prepoznavanje prometnih znakova, automatsko uključivanje dugih svjetala i upozorenje na vozilo u mrtvom kutu. Ti napredni sustavi zajedno čine temelj sustava  za  autonomnu vožnju i sastavni su dio Nissanova programa inteligentne mobilnosti.

Micra pete generacije opremljena je 7-inčnim središnjim zaslonom u boji koji omogućuje upravljanje audiosustavom, satelitskom navigacijom, mobilnim telefonom, preuzetim aplikacijama i virtualnim pomoćnikom Siri putem sustava Apple CarPlay. Dio opreme pete generacije Micre je i novi audiosustav Bose® Personal® sa šest zvučnika, razvijen u suradnji Nissana i Bosea. Riječ je o prvom audiosustavu te vrste, posebno prilagođenom vozaču zahvaljujući dvama zvučnicima tehnologije UltraNearfield™ ugrađenima u naslon  za  glavu vozačeva sjedala koji u kombinaciji s virtualnom audiotehnologijom Bose PersonalSpace™ stvaraju poseban ugođaj. Ostali putnici uživat će u zvuku zvučnika Bose Super65 u prednjim vratima koji stvaraju snažan i dubok zvuk te visokotonskih zvučnika u A-nosačima za čist zvuk.

Nissanov novitet opremljen je aktivnim nadzorom udobnosti i aktivnim nadzorom smjera za manje podupravljanja i preciznije upravljanje. Te su inovacije dosad bile dostupne samo u Qashqaiju i X-Trailu. Dostupan je i novi električni servoupravljač koji omogućuje brži odziv i više povratnih informacija.  Micra  će  od početka prodaje biti na raspolaganju s 0,9-litrenim trocilindarskim  benzinskim turbomotorom i 1,5-litrenim dizelskim motorom. Oba motora razvijaju 90 KS, a ponudu će naknadno obogatiti 1,0-litreni atmosferski benzinski snage 73 KS. Nova Nissan Micra proizvodit će se u Renaultovoj tvornici u Flinsu u Francuskoj.

>> Mercedes pokreće novi podbrend električnih automobila

Komentara 1

AA
aabbcc
23:19 03.10.2016.

Sve sto sad dolazi, prave auta sa tri klipa a jos malo pa sa 2 klipa ko plasticni trabant nekada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije